divendres, 18 de març del 2011

La pilota opta per noves fórmules


Nova fórmula per continuar enganxant en el nostre esport autòcton. En esta ocasió, un campionat nou en el que els pilotaris s'enfrontaran un contra un, però que s'obri als mitgers i a jugadors d'altres modalitats.

Continuar amb la bona dinàmica de seguiment i repercussió després del Bancaixa. Una nova iniciativa per donar un altre aire al ja atapeït calendari de partides entre professionals. Huit jugadors participaran en este campionat en el qual s'obri als mitgers i a jugadors d'altres modalitats en suprimir-se la figura del ‘feridor’ i, per tant, la ‘feta de dau’, exclusiva dels escaleters d'escala i corda.

Els participants en esta primera edició seran Miguel, Álvaro, Genovés II i León (restos d'escala i corda), a més dels mitgers Félix, Jesús i Javi. A ells se suma el vigent campió de l'Individual de raspall i número u d'esta modalitat, Waldo. La presència de Genovés II caldrà posar-la en interrogant, ja que el tres voltes campió del la Lliga Professional es va lesionar al trofeu Universitat i continua amb el seu particular via crucis. El seu esquinç de turmell, tot i les molèsties normals que arrossega este tipus de lesió, si es compleixen els terminis previstos, el pilotari podrà estar-hi.

La particularitat del Trofeu Milar – set i mig, és que els pilotaris jugaran un contra un sense feridors. Açò implica que, per participar, no cal dominar una jugada exclusiva dels escaleters, la ‘feta de dau’, el que permet que els mitgers s’enfronten als escaleters amb garanties.

La denominació de ‘set i mig’ ve donada per la forma de realitzar la treta que dictamina la normativa. La primera pilotada la pegarà el jugador que estiga al dau, botant-se-la dins del quadre, a l'estil del raspall, i tractant que passe la corda. Això sí, la pilota ha de botar abans del set i mig, on es col·locarà una línia de falta.

El campió es decidirà després de dues rondes prèvies, quarts de final i semifinals, i la gran final. La primera eliminatòria de quarts se celebrarà l’u d'abril al trinquet Salvador Sagols de Vila-real. La final serà al ja escenari de les grans de les ocasions, la Ciutat de la Pilota, el diumenge 17 d’abril.

Amb este nou torneig, Val Net tracta d'oferir noves formes de gaudir de l'escala i corda professional, i al·licients i reptes que suposen trencar amb la rutina, tant per a l'espectador com per al jugador.