dimecres, 23 de març del 2011

Seran legals les pròximes eleccions autonòmiques? PP i PSOE continuaran tapant la boca a milers de valencians?




Seran o no legals les pròximes eleccions autonòmiques i municipals? El Bloc ha decidit presentar un nou recurs judicial només el president Camps signe el decret de dissolució de les Corts. L'objectiu: tombar d'una vegada per totes la barrera electoral del 5%, barrera imposada pel PP i el PSOE en l'Estatut valencià. Una maniobra perquè el bipartisme siga l'unica cosa vàlida a les terres valencianes. Som els únics amb el 5% de barrera per accedir a les pròpies corts autonòmiques.


El Bloc ja va recórrer fa quatre anys davant del Tribunal Superior de Justícia valencià la convocatoria d'aquell maig del 2007, un recurs que no va prosperar perquè la sala venia a dir que tot estava bé. El Bloc va presentar un recurs davant del Tribunal Suprem (TS) i quatre anys després amb les eleccions en girar el cantó, encara està sense resolució.


​​Enric Morera, cap de llista de Compromís i lider del Bloc, creu que la decisió està a punt de produir-se, però tem que no es coneixerà abans d'acabar la legislatura. Per això, el Bloc presentarà un nou recurs davant el TSJ valencià i després s'haurà d'anar al Suprem de nou.


El Bloc ho té clar: si el Suprem falla a favor dels Bloc i diu que la Llei Electoral Valenciana (LEV) va quedar derogada en la reforma de l'Estatut s'haurà d'aplicar el 3% de la llei electoral general. I el Bloc podria exigir l'aplicació per als pròxims comicis, cosa que implica un repartiment d'escons a les Corts sense la barrera del 5%.

Els Bloc entén que els desajustos legals de la reforma de l'Estatut al 2006 no s'han resolt i tot l'embolic jurídic prové de l'eliminació en el nou Estatut valencià de la barrera electoral que sí que existia en el text anterior. A més hi ha també embolic en el nombre de diputats, perquè el nou Estatut diu que seran 99 i la LEV parla de 89.


El Bloc afirma que la seua preocupació no és la barrera del 5% en considerar que la coalicio Compromís tindrà vots suficients per seguir a les Corts sino acabar amb la desigualtat i la discriminació que provoca el llistó electoral del PP i PSOE a tots els valencians i valencianes.

Font: La Cotorra de la Vall