dijous, 28 de juliol del 2011

El cirugià Pedro Cavadas implanta un braç a un jove lituà veí de Simat

En esta zona d´accés a la Platja de Tavernes, es va produïr l´accident on el jove va perdre el braç.

El ferit és un lituà de 25 anys que viu en Simat i que conduïa amb el braç fora de la finestreta del cotxe quan es va produir el xoc.

El cirurgià Pedro Cavadas reimplantà ahir el braç a un jove lituà de 25 anys, veí de Simat de la Valldigna, que el va perdre en un accident de trànsit en col·lisionar el vehicle que conduïa amb un camió de repartiment en la carretera de la platja de Tavernes de la Valldigna.

Pel que sembla, el ferit, que viatjava en un Seat Eivissa de color fosc, portava el braç per fora de la finestreta quan es va produir el xoc entre els dos vehicles, la qual cosa li va ocasionar l'amputació immediata del membre, que va ser trobat sobre la calçada a diversos metres de distància del cotxe.

El sinistre es va produir sobre les 10 del matí i fins al lloc dels fets es van desplaçar agents de la Policia Local de Tavernes, els qui van donar l'avís als serveis d'assistència sanitària i a la Guàrdia Civil que està investigant les causes de l'accident. A causa de la gravetat de les ferides, el jove va haver de ser atès en el mateix lloc del sinistre, on va ser estabilitzat per efectius del SAMU, i posteriorment traslladat juntament amb el braç amputat en un helicòpter medicalitzat fins a l´hospital La Fe.

En el trasllat es va contactar amb el doctor Pedro Cavadas que és qui podia realitzar la microcirugía reimplantatoria i van tornar a remetre al ferit a l'hospital de Manises on el cirurgià té quiròfans assignats per a intervenir als seus pacients.

La Guàrdia Civil de Tràfic va tallar la carretera durant més d'una hora, desviant als vehicles que circulaven entre el poble i la platja, pels camins de servei habilitats als dos costats de la calçada principal.

El tràfic es va restablir sobre les 11.30, una vegada traslladat el ferit i després d'haver sigut retirats els vehicles sinistrats que es trobaven enmig de la calçada.

A més de l'amputació del braç, el jove pateix un traumatisme cervical. El seu estat de salut era greu, segons va informar el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències. El conductor del camió que va participar en la col·lisió, del que no ha transcendit la identitat, va resultar il·lés.