dimecres, 20 de juliol del 2011

Francisco Camps presenta la seua dimissió com a President de la Generalitat Valenciana.




Camps, amb els seus Consellers, moments després de dimitir.

Guanya el sentit comú i ens estalvia als valencians la vergonya de vore a la seua primera autoritat sentat a la banqueta dels acusats per un delicte de corrupció.


Camps deixa la presidència de la Generalitat. "Voluntàriament oferisc el meu sacrifici perquè Mariano Rajoy siga el pròxim president del Govern". Francisco Camps abandona el seu càrrec per la implicació en la causa dels treges, afirmant en una compareixença en el palau de la Generalitat que es presenta com a víctima d'una "campanya" personal.

La dimissió del president de la Generalitat, Francisco Camps, es produeix després que divendres passat el jutge José Flors, instructor en el Tribunal Superior de Justícia de València en la denominada “causa dels vestits” i que ha trobat indicis d'un delicte de suborn impropi en l'actuació del dirigent popular, dictara un acte que confirmava que el cap del Consell s'asseuria en la banqueta. La decisió comportava la vergonya de veure a la màxima autoritat autonòmica declarant davant un jutge a la tardor, coincidint amb la precampanya de les generals, en l'escenari d'un eventual avançament.

Des del divendres, el president ha suspès totes les seues compareixences oficials. Es va esfumar després de conèixer l'acte i va deixar la càrrega de les seues compareixences en la portaveu del seu Govern, Lola Jonson. El líder del PP, Mariano Rajoy, no s'ha pronunciat sobre aquest tema en aquest temps, encara que –de forma discreta- el PP ha posat en funcionament tota la seua maquinària per a propiciar la dimissió del president autonòmic. Ahir, el responsable de Justícia i Interior popular, Federico Trillo, va mantenir una trobada amb Camps.

Si, al costat de la decisió de dimitir, Camps admet en el TSJCV que no es pagà els 14.000 euros en vestits i que aquests van ser regalats per la xarxa de Francisco Corretja, el cap del Consell es convertiria en el primer president a mentir davant un tribunal.