dimecres, 27 de juliol del 2011

Morera proposa llevar-li a Camps «tots els honors»

Compromís demana reformes per a una «regeneració democràtica», mentre Fabra li insta al fet que no «perda el temps en debats estèrils»

El portaveu de Compromís, Enric Morera, va reclamar ahir canvis polítics i legislatius per a afavorir una «regeneració democràtica» en la C. Valenciana, mentre que el candidat a la Presidència de la Generalitat, Alberto Fabra, li va demanar «no perdre el temps» amb «debats estèrils».


Morera va obrir en les Corts la sessió vespertina del debat d'investidura, amb un discurs en el qual va demanar un canvi en la llei d'expresidents de la Generalitat per a «retirar tots els honors» a Francisco Camps, en cas que siga condemnat per suborn, i que no es beneficie «ni del cotxe ni dels secretaris ni del sou públic» que contempla aqueixa norma.

També va reclamar l'engegada d'una oficina antifrau i apartar de la vida pública a les persones processades per casos de corrupció, i va advocar per «recuperar la CAM per al poble valencià» i demanar responsabilitats als seus gestors, la gestió dels quals caldrà analitzar per si han actuat de forma «delictiva». Alberto Fabra, qui va defensar la independència dels òrgans de direcció de la caixa d'estalvis alacantina, va lamentar un discurs en el qual, al seu judici, Morera no es va referir a «cap de les qüestions que preocupen als ciutadans», i li va demanar que no perda el temps ni faça «debats estèrils». «Si busca enfrontaments i debats caducs, no em va a trobar», va assegurar el fins encara alcalde de Castelló.

El portaveu de Compromís va afirmar que el seu grup no està en les Corts «per a facilitar la investidura» de Fabra, col·locat ací, segons va denunciar, per «el dedazo de Rajoy», i li va dir que «malament comença» si els seus principis són els mateixos que els de el seu antecessor en el càrrec, Francisco Camps. Va assegurar que la coalició que lidera se sent legitimada per a presentar «una alternativa progressista», enfront d'unes polítiques que, en la seua opinió, serveixen per a «perpetrar un sistema que ha danyat a la societat valenciana», mentre manté «la juerga i els saraos».