dimecres, 20 de juliol del 2011

ÚLTIM HORA: Camps compareix davant els mitjans a les 17.00h. (Màxima expectació)

Camps anuncia una compareixença a les cinc en el palau de la Generalitat


Els advocats del president havien avisat a les dues i deu al tribunal que ell acudiria avui


L'ex secretari general del PP, admetrà la seua condemna quan ho faça el president valencià


Víctor Campos i Rafael Betoret són els únics que han presentat ja la seua conformitat





El president valencià Francisco Camps ha decidit a última hora no acudir avui al Tribunal Superior de Justícia de València per a presentar l'escrit de conformitat, amb el qual oficialment acceptaria la condemna per a eludir el judici per la causa dels vestits. Fuentes del TSJ han explicat que els advocats de Camps van cridar a les dues i deu de la vesprada per a avisar que el president acudiria a lliurar el document. Abans, l'advocat Xavier Boix, defensor del president valencià, havia acudit a mitjan matí al tribunal, encara que va eixir sense fer declaracions i sense aclarir la decisió presa pel seu defensat. No obstant açò, poc després de dos quarts de tres -l'hora oficial de tancament del TSJ- el tribunal ha sigut alertat que Camps no acudirà avui. El tribunal no obrirà les seues portes fins demà a les vuit del matí.

L'arribada de Camps semblava imminent, després que Ricardo Costa, el principal escull de l'operació dissenyada per Mariano Rajoy per a permetre que Francisco Camps seguisca en el càrrec i alhora evite el judici, cedira. El exsecretario general del PP valencià, després de múltiples pressions de la direcció nacional, ha decidit declarar-se culpable en la causa dels vestits, segons fonts de l'adreça. Però l'ex número dos del PP valencià encara no ha signat la conformitat perquè esperava al fet que ho fera Francisco Camps.

Fins al moment, solament dos dels quatre imputats han presentat aquest escrit, que els permet eludir el judici, però els obliga a assumir la pena més alta. Són el exvicepresidente valencià, Víctor Campos, i l'ex cap de Gabinet de la Conselleria de Turisme, i actual cap de protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret, que van acudir aquest matí al Tribunal Superior de Justícia de València. El jutge fixarà la pena per a ells en els pròxims dies.

Costa és l'únic dels quatre imputats que no era membre del Govern quan es van produir els fets investigats, per la qual cosa la seua defensa era més senzilla. A més, la seua declaració de culpabilitat, en admetre que ha mentit a un jutge durant mesos, i tenir antecedents penals, pot complicar la seua posició davant el procés per finançament il·legal del PP valencià en el qual ell està imputat i Camps no. Costa s'arrisca ací fins i tot a penes de presó. Finalment, Costa ha sigut pràcticament l'únic pagà polític de Gürtel, ja que va ser destituït i suspès de militància durant més d'un any.