dimarts, 26 de juliol del 2011

Investidura d´Alberto Fabra com a President de la Generalitat

"President, siempre serás Molt Honorable" Fabra a Camps.


Fabra dedica les seues primeres paraules a Camps, al que qualifica com a "valent, honest i honrat"- Manté el pla per a estalviar 700 milions i anuncia una corporació per a reestructurar les empreses públiques.

El debat d'investidura d'Alberto Fabra com president de la Generalitat ha començat avui a les onze del matí, tal com estava previst, i amb la presència de Francisco Camps, qui continua ocupant el seu escó com a cap del Consell en funcions.

Aquest ple és el primer en el qual Camps torna a les Corts des que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) decidira processar-lo per rebre suposadament regals de la trama Gürtel, la qual cosa va provocar la seua dimissió dimecres passat i la designació del fins ara alcalde de Castelló com el seu substitut.

El futur president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha expressat la seua "admiració i respecte" pel seu antecessor en el càrrec, Francisco Camps, al que ha qualificat de "valent, honest i honrat" i com "un emprenedor de les il·lusions col·lectives" del poble valencià.

Fabra, durant la seua intervenció en el debat de les Corts en el qual serà investit president de la Generalitat, ha posat l'accent en el "esforç, tenacitat i vocació de servei" de Camps, que va dimitir arran de la 'causa dels vestits' derivada de la trama Gürtel.

Ha basat el seu discurs d'investidura en la defensa dels compromisos del seu antecessor, Francisco Camps, i, entre els anuncis realitzats, ha promès la creació de la "Corporació Pública Empresarial Valenciana".

Aquest organisme, que es crearà per decret-llei abans de la presentació dels pressupostos per a 2012, servirà per a "ordenar i reestructurar la dimensió i les funcions" de les empreses públiques, "reduir els costos operatius", exercir "un control financer estricte" i multiplicar les sinergies d'aquestes empreses i el sector privat".

En el seu discurs, que ha durat prop de mitja hora i en el qual ha alternat el castellà i el valencià, Fabra ha considerat que és moment de "passar pàgina i recuperar la normalitat en les institucions", perquè, segons ha defensat, "comencem una nova etapa que exigeix de nosaltres més responsabilitat i compromís que mai".

En aquest sentit, ha oferit a l'oposició "la mano tendida" del PP per a aconseguir acords "en els grans temes que ens afecten com a territori", entre els quals ha citat la defensa d'un finançament autonòmic "just i adequat" i de l'aigua necessària per a aquesta terra, l'arribada de l'AVE a Alacant i Castelló, i l'execució del Corredor Mediterrani.

Després del discurs del candidat a la Presidència de la Generalitat, està previst que hi haja un descans, després del qual intervindrà el portaveu del grup socialista, Jorge Alarte, i posteriorment hi haurà un torn de debat entre tots dos que tancarà la sessió matutina.

La sessió es reprendrà a la vesprada amb les intervencions dels portaveus dels grups de Compromís, Esquerra Unida i PP, als quals també contestarà Fabra, que després haurà de sotmetre's a la votació. Després d'ella quedarà investit com a cinquè president de la Generalitat.

La tribuna de convidats compta amb la presència de nombrosos representants d'institucions autonòmiques i del món empresarial i la societat civil valenciana, a més de l'assistència, entre altres càrrecs polítics, del sotssecretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons.