dimarts, 7 de maig del 2013

Moció de censura a Tavernes?

Cartell electoral amb el que es va presentar Karina Vercher per Esquerra Unida a les passades eleccions. Poc mesos després, EU va expulsar del partit a la Regidora no adscrita. Còmic i sarcàstic el missatge del cartell "A Tavernes, impulsa la renovació", quan és la pròpia Regidora qui està aliada amb el PP, el que ha portat a la fallida econòmica de Tavernes en els seus anys de Govern.

Sembla poc probable que fructifique una moció de censura a Tavernes, per part del PP i de la Regidora Karina Vercher.

L´escenari és ara mateix el següent; el jutjat de Sueca ha declarat invàlida l´expulsió d´ESQUERRA UNIDA DEL PAÍS VALENCIÀ a Vercher com a militant, per tant, ha d´èsser readmesa i s´ha d´habilitar novament el Grup d´EU a l´Ajuntament de Tavernes.

Amb aquest fet, tant el PP com EU podrien convocar un Plenari de Moció de censura a l´Alcalde de COMPROMÍS BLOC Jordi Juan.  Al mateix temps, una vegada convocat este Plenari, és la pròpia ESQUERRA UNIDA DEL PAÍS VALENCIÀ qui podria expulsar-la de manera fulminant del partit, i ací no podria fer res, ja que EU pot donar una ordre de partit (de fet disposen d´ella) de no pactar amb el PP enlloc.  Aleshores, Karina Vercher tornaria a ser Regidora no adscrita, i per tant, segons la Llei Electoral no estaria autoritzada per votar a una moció de censura.

És un cas, salvant les distàncies, com el de Benidoleig (La Marina Alta), on el BLOC disposava de l´Alcaldia i un pacte entre els regidors del PP i els del PSOE va fructificar en una moció de censura. El PP regional i el PSPV van expulsar abans de la moció de censura a tots els regidors de Benidoleig, i un jutjat novament ha tornat l´Alcaldia del poble al BLOC ja que va ser una moció de censura ilegal, votada per regidors no adscrits (seria el cas de Karina en Tavernes).

No coneixem els motius vertaders de les accions de Karina Vercher, però hi han moltes sospites i fundades de que és el propi PP de Tavernes qui està darrere de tot, oferint-li "el oro i el moro" a la Regidora, que no s´ha dignat en participar en cap de les reunions de l´Equip de Govern BLOC-PSPV on es tractavent precissament allò que ella ara demana (pressupostos, inversions...) i argumenta per votar en contra del seu propi equip de treball.

Lamentable espectacle al poble veí...