dijous, 20 de maig del 2010

En Moviment acudix a Rajoy per a que force la dimissió de Francisco Camps





Unes 30 persones acudixen a Madrid a preguntat al president del PP estatal si la de València és la política per a tot l’Estat.




Representants del col·lectiu valencià En Moviment es concentraren ahir durant més de dos hores, des de les 9 hores, davant de la seu del Partit Popular al carrer Gènova de Madrid portant pancartes reivindicatives i una moneda gegant amb una caricatura del president de la Generalitat, Francisco Camps, en què preguntaren al líder nacional del PP, Mariano Rajoy, “On estan el meus diners?

El col·lectiu, que va viatjar de matinada des de València, va reunir a unes 30 persones per a protestar per la situació del Govern valencià després de la reobertura de la causa contra Camps en relació amb el cas Gürtel, amb la intenció de lliurar una carta a Rajoy en què li interroguen sobre “si el model valencià és el que proposa el partit per al conjunt de l'Estat”.

Segons l'opinió d'el portaveu del col·lectiu, Gerard Fullana, ens hem dirigit a Rajoy perquè és l'únic “que ha reaccionat”, referint-se al cas de l'ex secretari general del PPCV, Ricardo Costa. En el grup de manifestants va acudir també una persona disfressada del personatge protagonista de On està Wally? per a simbolitzar “la desaparició” de Camps.

Durant la concentració, els representants van enarborar les seues pancartes i van alçar crits de protesta, amb les frases “Camps dimissió”, “vestits per a tots”, “president, delinqüent”, “Rajoy: Dónde está Camps”, “Democràcia”, “Te quiero un huevo” i “On estan els meus diners?”, per a, moments després lliurar la missiva dirigida a Rajoy, a la seu del partit.

En Moviment considera a més este acte el punt de partida d'una campanya que es desenvoluparà durant els pròxims sis mesos baix el lema On estan els meus diners? i que està orientada a exigir “més transparència en la política”.


Durant la concentració, els representants van enarborar les seues pancartes i van alçar crits de protesta

Esta iniciativa constarà de dos parts. La primera fase de la campanya On estan el meus diners? comença amb un concurs obert a tota la ciutadania per triar la imatge gràfica d’aquest, en un termini que es clourà el proper 29 de juny. Es podrà trobar informació de com participar a la web enmoviment.org.

“Totes les campanyes d’En Moviment partiran de la participació com a eix central, des de l’elecció de la imatge a la tria de propostes. Seran els mateixos ciutadans qui triaran per un sistema de votació web i per facebook la imatge final de totes les presentades”, van dir.

Després s’organitzarà una exposició itinerant de totes les propostes rebudes a totes les comarques del territori valencià, serà el punt d’extensió territorial del col·lectiu. Serà el moment també de la campanya mediàtica i de guerrilla que preveu sonar amb intensitat en tots el pobles valencians.

En Moviment es va presentar a València el darrer mes amb la proposta simbòlica d’unes Corts Ciutadanes, on van assistir més de 30 col·lectius valencians d’acció diversa. El col·lectiu es presenta com un moviment ciutadà d’acció política que vol reunir a totes aquelles persones que, a partir de la reflexió, la reivindicació i la participació proposen un projecte de territori avançat i modern, essencialment democràtic, just i solidari i actuen en la societat per a aconseguir-lo. Presenta quatre eixos d’acció concrets: cohesió social, innovació econòmica i sostenibilitat, glovalencianitat i poliètica.