dimecres, 19 de maig del 2010

Vingudes que arriben i anades que dolen

El defensa central portugués, Ricardo Costa, ha estat confirmat com a fitxatge de cara a la pròxima temporada. Un València que actua ràpid perquè sap que l’efecte venda de cracks, tot i estar molt més assimilat que fa dos temporades, provocarà un desencant que sols podrà rebaixar-se’n amb noves propostes.

Julio Gómez.
L´Informatiu.com

Més d’un acudit es pot fer amb el nom del nou reforç de l’equip blanc-i-negre. Fora de les lògiques i fàcils referències, el nou futbolista té un bagatge important i contrastat. Amb 29 anys, Ricardo Miguel Moreira Da Costa ha guanyat quasi tot en la seua extensa trajectòria. El seu palmarés ho diu; una Bundeslliga alemana, una Copa d’Europa amb l’Oporto, una Copa i Lliga de Portugal, a més d’una presència en el darrer mundial celebrat a Alemanya. Enguany, de moment, es troba entre el preseleccionats, i si no hi ha sorpresa majúscula, estarà en la cita de Sud-àfrica.

El central va estar a les ordres de Mourinho en les seues dos primeres temporades al conjunt lus. La tercera va coincidir amb l'ara tècnic del Betis, Víctor Fernández. Este jugador, amb bon toc de baló, segur en el tall i que pateix prou amb els davanters ràpids, ha firmat per quatre temporades. Les últimes campanyes no ha estat molt carregat de minuts, ja que el seu club, el Wolsburg, el va castigar per no voler renovar el seu contracte.

És la novetat principal d’esta jornada. Però no serà l’ultima. Com vos contàvem la setmana passada, les hores de Villa com a jugador del València estan exhaurint-se. De fet, el vicepresident culé, Rafael Yuste, ja ha reconegut que l’entesa entre les dues entitats està molt a prop.
A més, hi ha una altra dada que convida a la celeritat de l’operació. Villa ha cancel·lat les seues vacances i s’ha quedat a València, primer per estar prop de les negociacions, i segon, per acomiadar-se de la que ha sigut la seua afició en les últimes cinc temporades.

Una operació que podria tancar-se per 45 milions d’euros, dels quals quasi la meitat anirien destinats a Eugenio Calabuig, empresari valencià que va deixar el passat mes d’abril de 2009 50 milions d’euros a l’entitat que aleshores presidia Vicente Soriano.

Setmana clau i de moltes novetats, que tot i les bones noves que presenta el València, de segur que estarà eclipsada per l’adéu d’un jugador que ha sigut capaç de quedar màxim goledador del seu equip cinc temporades seguides. I això al club només ho havia fet Mundo, i en la dècada dels 40. Ni Costa, ni el seus vestits, podran suplir, almenys de moment, la pèrdua del Guaje.