divendres, 13 de gener del 2012

Els afectats per la fallida de la COSIVA demanden a la Cooperativa.


 
Els afectats pel concurs de creditors de la cooperativa de cítrics Cosiva de Simat de la Valldigna acudiran als tribunals per a exigir responsabilitats als gestors de l'entitat.

Els més de 40 afectats per la fallida de la cooperativa van decidir en una reunió celebrada el dimecres a la nit interposar una «demanda de responsabilitat contra el consell rector de la cooperativa», tal com va explicar l'advocat dels afectats, Agustín Ferrer Olaso.
 
El lletrat va indicar que els cooperativistes volen saber «el que ha fet el consell» durant els últims temps i com ha gestionat perquè l'entitat acabe en fallida. A més, va afegir que així els afectats «podran anar contra el patrimoni dels consellers» per la seua gestió de la cooperativa.
 
Un mes sense cobraments
Ferrer va recordar que Cosiva va entrar en concurs de creditors el passat mes de desembre i aquesta mesura va afectar a més de 40 persones de Simat.
 
Aquests veïns van perdre el cobrament de l'anterior campanya citrícola i a més no han pogut percebre l'aportació inicial que van fer per a poder impulsar la cooperativa de Simat de la Valldigna.
 
L'advocat va explicar que la demanda s'interposarà pròximament pel que a partir d'ara s'obri un període de temps perquè les persones que vulguen participar en ella puguen apuntar-se.
 
A més l'advocat va comentar que no es tracta d'una denúncia sinó d'una «demanda judicial». Les persones que vulguen participar en la demanda poden posar-se en contacte amb l'advocat o amb altres afectats.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

A vore si hi han huevos....... Que els gestors poca por tenen que encara van per ahí en la cara ben alta!!!

Anònim ha dit...

estic alucinat i meravellat per aquesta bonissima noticia,ENDAVANT COSIVEROS I A PER ELLS QUE EN SON POCS I COVARDS,el que la fa que la page!!!!

Anònim ha dit...

Ànim cosiveros, que els de l'altra cooperativa estem semblant, no hem tancat per la poca vergonya de la junta per:
1. No pagar la taronja dels socis que estem fora, en canvi de ahí pagaran el finiquito, el què tenen dret tots els treballadors i les treballadores, però no a costa nostra. Sembla que tinguen més interès en pagar als empleats que al productor. Tots sabem perquè.
2. En una assemblea van destinar els diners del capital social a altra partida, així tampoc tornaran ni un cèntim de les aportacions inicials.
3. No han informat per escrit del període de liquidació, en canvi si dels deutes dels fruits.
4. No hem vis resposta encara per a la liquidació del 70 o 80 % que diuen els estatuts i les lleis de Cooperatives del capital inicial, que sembla que ha volat a altre lloc.
Hagués sigut més digne, si penseu no pagar, de haver pagat la taronja i fer fallida i el FOGASA hauria pagat als treballadors i a les treballadores.

Anònim ha dit...

anonim
tambe podriem portar a juit als de la sibeta

Anònim ha dit...

A vore si els cooperativistes afectats van apuntant-se.Tenim totes les de guanyar, els jutges estan farts de tant de xoriços, i la societat també.Ja arribat l'hora de ficar en el lloc que deurien estar tots el suposadaments "lladres de guante blanco"Tenim més suport del que es imagineu.¡¡¡¡Endavanttttt!!!!!!i a per ells.

Anònim ha dit...

per al 17:05¿no creus deveres que el treballaor te dret a cobrar el despido?¿a costa teua?aixo son uns drets que ens correspon.jo soc soci ¿que vols que ens quedem en el carrer i damut que renunciem a un despido que tenin drets?¿com as nota que eres soci i prou?¡A COSTA DELS SOCIS PER FAVOR QUE RISA!els treballaors es em congelat el salari ,els an llevat les hores extres,volien baixarmos 1 euro per hora(estavem conformes)...etc ¿acosta del soci el despido per favor?

Anònim ha dit...

si la Sibeta no ha fet fallida, i pensa tornar a obrir, perque cobren el despido?. o es que hi an altres interesos?

Anònim ha dit...

20:12 te explique, la sibeta esta campanya que estem si que ha fet fallida, estan esperant una posible fusio en alzira.Els treballaors no poden estar esperant a la FUSIONETAAA.entonces els an donat a triar:si es fa la fusio es respetara la antiguetat y podras treballar en alzira,sino pots triar agafar el despido per que com sera una fusio la sibeta no estara¿comprens?Si tornara a obrir la sibeta de si 10 anys crec que almasent comensaria de nou en el personal que sa vera apuntat per a traballar.la gent no pot estar esperant que almasent obriga¿de veritat creus que obrira?

Anònim ha dit...

Segur que en els dirigents qkue te segur que obri, despres de que els seus familiars cobren el despido, i siguen els primers en les llistes
.comprens?

simatero 3200 ha dit...

els soçis que han eixit encara no han cobrat la taronja de l ´ any passat, eixa junta pensa captar mes soçis per altres campanyes?
Estem aviats en poca roba. I no dic res mes perque estic en un movil.

Anònim ha dit...

Menys mal que no vaig entrar en estes cooperatives, mira que han desfet tot el patrimoni que havien consegit, jo ja ho dia tot el que s'aconseguix a consta de subvencions al final porta a la quebra, mireu als benifaironeros sense fer ruido tenen empreses de les primeres del sector