dissabte, 25 d’agost del 2012

La coral de Simat "Santa Maria de Valldigna" actuarà demà a Noruega.

La Coral polifònica Santa Maria de Valldigna, de la Unió Musical de Simat, realitzarà demà diumenge 26 d´agost, una actuació internacional. Concretament serà a Noruega, a la localitat de Sandefjord.

Un total de 42 veïns de Simat, dels quals 23 són els membres de la Coral, estaran fins el dilluns 27 d´agost a Noruega.

Participaran a un Festival de Corals, a la ciutat de Sandefjord.

NOTÍCIA TRADUÏDA DE LA PREMSA NORUEGA:

Tot va començar quuan la coral femenina de Sandefjord va celebrar el seu 75 aniversari l'any passat i marcaria l'any amb una experiència musical especial.  

El viatge va ser a Simat de la Valldigna, a València, Espanya. Allà, entre els camps de tarongers i catedrals, van ser rebuts amb gran hospitalitat. L´Alcalde de Simat va estar present amb una gran paella de germanor a la que els noruegs van ser convidats. Va ser una experiència molt agradable i inoblidable.

Cor "Santa Maria de Valldigna" es va establir a finals dels anys 90 i és un cor mixt molt dedicat que actua tant a nivell local com en altres ciutats espanyoles.

Ara  aquest cor amb moltes amistats espanyoles ens ret una nova visita a Noruega a Oslo. Aquí s'inclou Midtås experiència, Museu dels Baleners, monument caça de balenes, diverses estàtues, menjar norueg i sobretot gaudeixen cantant a través d'un concert d'amistat en els edificis històrics i culturals sobre Kurbadet. El Cor ha portat el seu propi intèrpret.

Encara que és bastant natural, alguns problemes amb l'idioma, com va succeir les dues dames Sandefjord i els nostres amics espanyols que la cançó i la música pot ser el millor llenguatge i la passarel · la per a moltes rialles i alegria.