diumenge, 9 de desembre de 2012

Esta nit a "Salvados", Joan Baldoví, Diputat a Madrid de COMPROMÍS-BLOC

Quan veus que 10 milions i mig de persones viuen a Espanya per baix del llindar de la pobresa; que la taxa de desocupació està tocant el 25%, és a dir que una de cada 4 persones està sense treball; que 2’2 milions de xiquets estan en situació de pobresa; que cada dia hi ha més pobres i que la pobresa es fa més intensa, més extensa i més crònica.

Quan veus que ja és habitual la imatge de persones rebuscant en els contenidors mentre, al mateix temps, es tiren tones i tones de menjar (179 kg per persona i any en la UE) i mentre la meitat dels aliments acaben destruïts al llarg de la cadena alimentària per raons, de vegades econòmiques, però també estètiques o per la proximitat de la data de caducitat.
En eixe moment prens consciència que alguna cosa cal fer.
Per això COMPROMÍS va presentar una interpel·lació al ministre d’Agricultura i, posteriorment, una moció perquè el Parlament legislara contra la destrucció d’aliments. Malauradament el PP votà en contra de la nostra iniciativa, que sí que va comptar amb els vots favorables de totes les altres forces parlamentàries.

Doncs bé, d’això, de la nostra iniciativa perquè es prohibisca la destrucció sistemàtica d’aliments i de moltes altres coses, al voltant d’eixe problema immoral, va el “Salvados” avui diumenge. Calen, ara més que mai, programes valents, senzills i directes com els que fan Jordi Évole i el seu magnífic equip. Per això ara que els poderosos, incòmodes amb este programa, fan pressió perquè el suprimisquen, la nostra millor acció de resistència és sintonitzar “La Sexta” el diumenge a les 9’30 de la nit. 
També com a espectadors podem prendre consciència de les injustícies i contribuir a millorar una miqueta el món.
Ací podeu vore el vídeo amb la intervenció de Baldoví al Congrés