dilluns, 7 d’abril de 2014

Gran ambient ahir a Oliva, a l´homenatge a Pepe Vila.El vell trinquet d'Oliva es va omplir fins la bandera per viure un gran dia de pilota. El cartell era immillorable. Una primera partida ón es van juntar 6 grandíssim jugadors:
Francisquet d'Oliva (fill de Maria Malonda)
Luisito de Beniarbeig
Enric Sarasol I
i a la contra
Loripet de Simat.
Gorxa de Daimús i
Paco Cabanes Genovés I.
Rovellet va ser el protagonista de la treta d'honor.
La partida va entusiasmar a un públic molt entregat que no parava d'apludir i comentar les bones maneres i l'estat de forma de Sarasol i Loripet. Estan per a jugar deien molts. Molta expectació alçava tot el que feia Genovés. I Francisquet, Luisito i Gorxa també es van sumar a la festa. Amb 20 per 20 el públic els va retre una tronadora ovació i es va passar a l'acte de l'homenatge.
Els jugadors van tindre la gentilessa de regalar 2 camisetes firmades per als empresaris Savipecho promotors de l'homenatge. Isabel, mare de Waldo, moltg emocionada va rebre també un ramell de flors, una placa de Rovellet i un mural del seu marit.
Paco Genovés em va manifestar que per a ell "Pepe Vila era més un germà que un amic i que Waldo també s'ha criat a sa casa com un fill més".
Waldo Vila estava content "perque tot ha eixit perfecte, Com li haguera agradat a mon pare. Han vingut tots els que l'estimaven i han demostrat l'adimiració mútua que es profesaven"


Farà 5 o 6 setmanes ja vaig escriure que la millor partida que havia vist del que portem del 2014 va ser la que van jugar Waldo i Brisca, Escoto i Coeter. En aquella ocasió la victòria va ser per a Waldo i Brisca en una partida de vora 2 hores i mitja i ahir es va tornar a repetir el resultat en una hora i mitja de durada.
La cátedra volia rotjos d'eixida. Escoto i Coeter van començar al dau i en 5 quinzes va caure el primer joc, amb treta directa inclosa d'Escoto. (0-5).
El segon jòc el va fer net Coeter des del resto. (0-10).
El tercer joc va ser de nou al dau per als blaus. Atra vegada en 5 quinzes i sense que Brisca encara n'haguera fet cap en 3 jocs. (0-15). Donaven de 10.
Al quart jòc Brisca va despertar i ell a soles va fer val. Escoto d'una gran raspada va fer 30 pero Waldo va tancar el jòc. (5-15).
Al quint jòc Waldo se'n va eixir del pot. Tres pilotes dalt es van convertir en val-net. Escoto va fer un quinze mentre que Waldo va fer el jò enviant la pilota al palquet. (10-15).
Al sext jòc la partida es va fer molt trabada. Escoto va fer un val i 30. Brisca i Waldo van fer 2 quinzes i el val canviava a color roig. Coeter va fer 2 quinzes seguits i el val tornava a ser de color blau. Escoto de caiguda d'escala va rematar un jòc preciós. (10-20).
Al seté jòc, Coeter va acusar el cansament físic pel fet d'haver jugat el dia d'abans un desafiament a La Llosa. El de Simat va tindre Val i 15 per acabar. Waldo va fer a 2. De nou, Coeter va disposar de Val i 30 per acabar però 3 pilotades de Waldo al palquet van provocar el deliri al trinquet. (15-20).
Al huité jòc, atra vegada Coeter va tindre 2 vegades Val per acabar. Waldo va fer un quinze per a baixar a 2 però el gran heròi va ser Brisca que amb 2 quinzes va rematar el jòc per a goig del trinquet. (20-20).
Arribats al definitiu Brisca va fer 15- neta; Waldo Val-net per acabar, Coeter un quinze i els rotjos des del resto van sentenciar la partida. Una pluja de coixinets va inundar el trinquet.
El públic va eixir més que satisfet per la partida que va presenciar.

Informa: Xavi Alberola.