dimecres, 18 de novembre del 2015

SIMAT S'ADHEREIX AL PROGRAMA XARXA DE LLIBRES DE LA GENERALITAT

El ple de l'Ajuntament de Simat va aprovar en la seua última sessió l'adhesió del municipi al programa Xarxa de Llibres de Text de la Generalitat Valenciana, que pretén regular les ajudes destinades en els consistoris que les sol·liciten amb l'objectiu de crear un banc de llibres de text per a aconseguir la seua gratuïtat per a l'alumnat de primària, ESO i FP bàsica.
 En el cas de Simat, poden beneficiar-se al voltant de 350 alumnes. El programa està cofinançat per la conselleria, la Diputació i l'Ajuntament de Simat amb 33,34 % per part de cada administració.
 En el mateix ple municipal també es va aprovar per unanimitat una esmena a la modificació de crèdit per a finançar la Xarxa de Llibres per valor de 12.000 euros. Cada alumne o alumna de la localitat rebrà, si els llibres els deposita en el centre al final de curs i en bon estat, un màxim de 200 euros.
 La participació serà voluntària i les inscripcions comencen el primer dia de desembre.
El pla XARXA DE LLIBRES fou creat, per a garantir la gratuïtat dels llibres de text amb un estalvi de 200 euros en aquest curs i la gratuïtat el curs vinent. Amb la factura de compra, els consistoris abonaran els primers 100 euros al pares a finals  d’aquest primer trimestre. A final de curs, si tornen els llibres en perfecte estat, rebran 100 euros més. Les famílies que hagin complit els requisits tindran llibres gratuïts el curs vinent. Amb els llibres retornats, els centres crearan un banc de llibres per al curs 2016-2017.