dijous, 28 de gener del 2016

El "merder" del PP Valencià escampa per tota La Valldigna.




Mentre les anterior autoritats populars de La Valldigna li rendien pleitesia a Rus, aquest suposadament aprofitava tota la infraestructura de diners públics per a cobrar milionàries comisions.

La seu de la Fundació Jaume II el Just, escorcollada per la Guàrdia Civil per ordre judicial. Es detecten milers d´irregularitats en la gestió de l´ex Gerent de l´ens Vicente Burgos (també detingut).
Presumptament la Fundació, creada per a conservar i dinamitzar el Monestir de Simat, era un cau de delinqüents que desviaven milionàries xifres de diners públics per enriquir-se personalment.

Al mateix temps, s´investiguen totes les inversions que es van fer de la Diputació de València amb els camps de pàdel, gespes artificials i llums LED (casualment tot això s´ha instal·lat a Simat).

QUI ÉS QUI DELS DETINGUTS DEL PP VALENCIÀ?


Entre els arrestats del "cas Imelsa" està l'expresident de la Diputació de València (2007-2015) i del PP provincial (2004-2015), Alfonso Rus, que ha sigut detingut en l'empresa familiar que té en el Polígon Industrial de Xàtiva, la seua localitat natal i de la qual va ser alcalde des de 1995 fins a 2015. Durant el matí, la Guàrdia Civil seguia registrant el domicili del ex- president del PP Valencià en presència seua i en companyia del Fiscal Anticorrupció. Va ser qui va nomenar a Marcos Benavent com a gerent de l'empresa pública de la Diputació de València Imelsa.

Un altre dels capturats en la batuda és Máximo Caturla, ex vicepresident de la Diputació de València i ex secretari autonòmic d'Educació. El sospitós també va ser delegat de l'empresa Construccions i Infraestructures Educatives Societat Anònima (Ciegsa), depenent de la Generalitat. Caturla, que estava considerat com a "mà dreta" de Rus, va renunciar a tots els seus càrrecs (també era membre del consell d'Administració en les empreses públiques Girsa, Egevasa i Imelsa) el passat mes de maig, després que el PP acceptara la seua sol·licitud de suspensió cautelar de militància i funcions. Llavors, es va incorporar a l'empresa privada. En uns enregistraments apareixeria dialogant amb Benavent sobre el cobrament de comissions per adjudicació de contractes.



Entre els arrestats en la batuda d'avui també es troba l ex alcalde de Montcada i ex vicepresident de la Diputació de València, Juan José Medina. Aquest formava part del nucli dur de Rus, tant en l'entitat provincial com en el partit, on fins avui mateix encara era responsable d'Organització. En l'actualitat era assessor del grup popular en la Diputació. També estava considerat, com Caturla, "mà dreta" de l'expresident del PP valencià.



Emilio Llopis, ex alcalde del Genovés, ex cap de gabinet d'Alfonso Rus i actual assessor del grup municipal en la Diputació de València, també figura entre els detinguts d'avui en la "Operació Taula". Sobre ell es va difondre una suposada conversa seua amb Benavent en la qual es parlaria d'obtenir diners d'un projecte urbanístic.

María José Alcón, ex Regidora de Cultura de l'Ajuntament de València al costat de Rita Barberá i que en els últims temps, abans del relleu en el govern municipal, també va ser assessora d'aquesta en l'Alcaldia, és una altra de les arrestades en la batuda d'avui. Va ser suspesa de militància al maig, després de conèixer-se uns enregistraments segons les quals va cobrar suposadament comissions en 2005 i 2006 vinculades amb la Mostra de València. Alcón també és l'esposa del que fóra vicealcalde de València, Alfonso Grau, processat en el cas Nóos.


Carmen García Fuster, secretària del grup municipal del PP en l'Ajuntament de València des de 1991, és una altra de les arrestades avui. Es tracta d'una persona de confiança de la ex alcaldesa Rita Barberá. Durant la batuda, la Guàrdia Civil ha registrat les instal·lacions del grup municipal del PP en el consistori valencià des de mig matí.

L'exdiputat del PP en les Corts valencianes i ex secretari autonòmic d'Educació David Serra està, així mateix, entre els detinguts d'avui. L'exdiputat està també imputat en el 'Cas Gürtel', en concret en la peça que investiga el suposat finançament irregular del PP valencià.


Vicente Burgos, ex marit de María José Alcón i ex gerent de la Fundació Jaume II El Just, també es troba entre els arrestats en la batuda contra la corrupció. Burgos és un històric del PP valencià, amic de joventut de Francisco Camps i Esteban González Pons, i un dels liquidadors de RTVV. També va ser nomenat cap del gabinet del Consell Jurídic Consultiu, càrrec que va tenir deixar per a entrar en la presó per l'impagament d'una multa.