divendres, 19 d’octubre del 2012

Alerta per fortes pluges el cap de setmana.



El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha decretat preemergència per pluges intenses, ja que l'Agència Estatal de Meteorologia preveu per al dissabte precipitacions que poden acumular 80 litres per metre quadrat en una hora a Castelló i 40 litres a Alacant i València.

La Comunitat Valenciana tindrà avui ruixats moderats a Castelló, que poden ser localment forts i acompanyats de tempesta, i que s'estendran a la vesprada a la resta de la Comunitat; les temperatures mínimes pugen de forma lleugera o moderada, i les màximes baixen lleugerament.

Demà s'esperen precipitacions generalitzades, persistents i moderades, que ocasionalment poden ser fortes o molt fortes, i anar acompanyades de tempesta en la mitat nord, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

El cel estarà entre molt nuvolós i cobert, la temperatures mínimes descendiran lleugerament i les màximes ho farà de forma lleugera o moderada, i els vents bufaran de l'est, entre fluixos i moderats,  a partir de la vesprada a Alacant, primer a oest i després a sud-oest.

Durant tot el cap de setmana la Aemet ha activat un avís especial per temporal de pluja i vent.

El diumenge també hi haurà ruixats moderats en la meitat nord, que poden ser localment forts i acompanyats de tempesta, encara que cessaran gradualment de sud a nord al llarg del dia; les temperatures mínimes pujaran, i els vents bufaran fluixos en la meitat nord i moderats en la resta.