dissabte, 5 d’octubre del 2013

Cooperació Internacional i promoció d´empreses valencianes a la Rep. Dominicana i Florida.






El Vicepresident de la Diputació de València, Juan José Medina, amb els membres de la Casa de València de la República Dominicana i la Casa de València de Florida (EEUU), entre ells el simater Juli Ibáñez.

Una delegació de la Diputació de València encapçalada pel seu Vicepresident  i Diputat de Cooperació Municipal i Internacional, Juan José Medina, han estat durant més d´una setmana a la zona del Carib, concretament a la República Dominicana, participant al Vé Congrés Internacional de Disrictes Municipals.

Al mateix congrés, Medina va exposar quin és l'origen i el funcionament de la Diputació de València i les seues diferents àrees de treball, així com l'organització municipal de la província, el fòrum, celebrat sota el lema “Emprenedors en Verd, Pensar en Verd”, perseguia mostrar als responsables municipals pautes i possibles models a seguir per a l'assoliment d'una economia verda, que contribuïsca a millorar les condicions de les persones marginades en els municipis i districtes municipals. Per a açò es van analitzar casos concrets vinculats a la potenciació del patrimoni i els recursos naturals com a generadors d'ocupació i riquesa o la gestió de residus, entre  altres.

Juan José Medina, visità diferents zones de la República Dominicana on la Diputació de València participa en treballs de cooperació, com ara els territoris de la Romana, Monte Plata, Jarabacoa i Monsenyor Nouel per a observar la implantació dels projectes de cooperació finançats per la Diputació, en col·laboració amb les ONG Fundació Itaka-Escolapis, Fundació per al Desenvolupament de la Infermeria (FUDEN) i Intermón-Oxfam.

El Vicepresident de la Diputació de València, va tindre també un dia dedicat als Valencians expratiats. Es va reunir amb els membres de les dos Cases de València en la zona del Carib, concretament amb la Casa de València en la República Dominicana i la Casa de València en Florida (EEUU).

A la mateixa reunió, va participar el simater Juli Ibáñez, que actualment resideix als Estats Units i la Rep. Dominicana, realitza les funcions de representant de les dos cases de València davant les Cambres de Comerç d´Espanya en Estats Units, participant en la promoció i distribució de productes de València i Espanya en el continent Americà, es va adquirir el compromís per part de la Diputació de començar a realitzar diferents actes de promoció de la marca "València" a la zona. Concretament s´està parlant d´assolir la creació d´una fira de promoció de productes valencians, on al mateix temps es mesclen a part dels temes comercials, foment de la cultura (folklore i música valenciana) i de l´esport (exhibició de Pilota Valenciana a Rep. Dominicana i Miami).

Entenent la greu situació que viu l´economia espanyola i valenciana en particular, la promoció d´estos events, on es tracta d´inversions per fomentar el consum i la crescuda de l´economia d´empreses valencianes, amb una inversió mínima, és totalment positiva i ha de donar els seus fruits a mig termini.