dimarts, 29 d’octubre del 2013

Més propostes, menys protestes! DV

 Demòcrates Valencians es posiciona en contra de la LOMCE

Rebutgem, per damunt de tot, la recentralització de l´educació i la intromissió de l´Estat en les competències de les diverses autonomies.

Estem contra la LOMCE perquè atempta contra la igualtat d´oportunitats i discrimina a una part molt sensible de la població. 

D´altra banda, ni resol eixe autèntic problema de l´educació que és l´abandó escolar ni fomenta la creativitat i la iniciativa pròpia, de manera que seguix en la línia d´empobriment de les anteriores lleis educatives. 

Per a acabar d´adobar-ho, sense un ampli consens polític, esta llei té els dies comptats i la seua vigència estarà a expenses dels canvis de majories polítiques al Congrés dels Diputats; de forma que, si es configura després de les pròximes eleccions un govern d´esquerres, la derogació de la LOMCE constituirà una de les seues premisses principals, amb les lògiques disfuncions que els canvis improvisats produiran en un sistema tan sensible i rellevant com l´educatiu. Les dades de l´Informe Pisa demostren any rere any els resultats lamentables del sistema educatiu espanyol en el marc de l´àmbit europeu i les successives lleis orgàniques perpetrades pels grans partits estatals només han empitjorat les condicions.

A més a més, la LOMCE no respecta la cultura del nostre poble ni la dels altres de l´Estat perquè passa per damunt de les seues competències. A banda d´esta circumstància, en el cas valencià s´afegix l´agreujant de l´infrafinançament. Òbviament, un servici infrafinançat no pot oferir una qualitat mínima.

Tot i això, des de Demòcrates Valencians apostem més per proposar que per protestar. Preferiríem que s´arbitraren canals de participació per a redactar una llei de tots i per a tots. Eixa seria la clau per a aconseguir un sistema educatiu integrador i estable, que no fóra vulnerable als canvis de color polític en les majories governamentals.

No entrem en el joc de Croades Nacionals i Fronts Populars que se´ns proposa des dels partits tradicionals. La potencialitat dels individus i de la nostra societat només pot articular-se mitjançant el diàleg i uns escenaris de deliberació adients.

Rebutgem la LOMCE, però també el parany dels qui amb el seu dogmatisme han contribuït també a la nostra pobresa educativa.


Per una llei educativa respectuosa amb els valencians, estable i de qualitat; suma´t al canvi que proposa Demòcrates Valencians!