dissabte, 19 d’octubre del 2013

Esta vesprada, a les 8 Concert de la Valldigna Brass Band a La Vall.




Els "tubes" professionals simaters David Llàcer i Alfonso Mansanet col·laboren hui en el concert de la Brass Band que dirigix el també simater Fernando Chorro.


Vall Digna Brass Band és un grup com molts dels als Estats Units d’Amèrica, Regne Unit, Alemanya i altres països del centre d’Europa, però no a Espanya. Està format pels instruments de vent i metall que podem observar en les nostres bandes: trompeta, trompa, trombó tenor, trombó baix, bombardí, tuba baixa i tuba contrabaixa. També bateria, xilòfon i guitarra baixa.

Els veïns de Tavernes podran gaudir del concert de Vall Digna Brass Band, una banda que va nàixer arran de les audicions dels alumnes de l’Escola de Música de la Societat Unió Musical Santa Cecília de Barx, que fan música de cambra en quartets, quintets i altres agrupacions reduïdes.

Inicialment va prendre el nom de Brass Ensemble Barx (2006) però amb la incorporació al grup de nous músics i de nous instruments, va adoptar el nom actual. De fet hi participen músics de localitats de moltes comarques, cas de la Safor, la Ribera o la Vall d’Albaida, per exemple, però majorment de la nostra Valldigna.

El nivell musical dels integrants va des de estudiants de grau mitjà o superior fins als titulats en grau superior. L’objectiu de Vall Digna Brass Band és promocionar els instruments de vent metall i fomentar l’intercanvi d’experiències musicals entre els seus components. Els arranjaments de les peces a interpretar són obra del director del grup, Fernando J. Chorro Plancha.

Cal indicar que en el concert col·laboren Florencio Monsálvez Climent (professor superior de trompeta), Sergio Soler Pérez (professor superior de trombó), Salvador Pellicer Falcó (trombó baix de l’Orquestra Municipal de Valencia), Vicent Llopis Gimeno (professor de trompa en el Conservatori d’Ontinyent), Alfonso Mansanet Serrano (tuba de la Banda Municipal d’Albacete), David Llàcer Sirerol (tuba de l’Orquestra Municipal de València) i José San Roque Mollà (professor de percussió en el Conservatori de Cullera).