dimecres, 9 d’octubre del 2013

La debacle i caiguda del PP comença a notar-se.




Click a la imatge per agrandir-la.

El PP perd la majoria absoluta al País Valencià si hi hagueren ara mateix eleccions a Corts Valencianes. Una enquesta elaborada per al periòdic EL PAÍS amb motiu del 9 d´Octubre, revela que els partits d´esquerres (PSPV, COMPROMÍS I ESQUERRA UNIDA) tindrien la majoria al Parlament Valencià.

El PP queda ja molt lluny de la majoria absoluta i no podria formar govern ni amb el recolzament del partit nacionalista espanyol UPyD de Rosa Díez, que entraria a les Corts Valencianes per primera vegada amb Grup Parlamentari propi, amb 5 diputats.

La debacle del PP ja es va evidenciar l´any passat amb una mateixa enquesta realitzada també per METROSCOPIA per a EL PAÍS, i este any s´accentua si cap més.

El sondeig estima que el PP obtindria 41 escons, molt lluny dels 55 que té ara mateix i dels 50 que significa la majoria absoluta a Les Corts.

Una part molt important dels vots que perd el PP van a parar a UPyD.

El PSPV frena la seua caiguda.
Respecte al sondeig de fa 1 any, els Socialistes pugen quasi 4 punts en percentatge de vot (23,6%) i recuperen dos escons. També queden lluny els 27 escons otorgats per esta enquesta, dels 33 que té en l´actualitat.

COMPROMÍS i ESQUERRA UNIDA doblen.
El sondeig els dona a les dos formacions 13 diputats cadascuna, on ara mateix COMPROMÍS té 6 diputats i EU 5.