dijous, 12 d’agost del 2010

El PP anuncia grans corregudes de bous el 8 d'octubre mentre retallen diners a les bandes de música i a les escoles

Unió Musical de Simat (any 1996)

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera (BLOC), considera que l’anunci del Consell de fer corregudes de bous per al 8 d’octubre per demostrar a Catalunya i Espanya el gran interés que els valencians tenim en els bous “no deixa de ser una celebració desafortunada perquè s’emmarca dins d’una campanya del PP per a contestar accions legítimes de parlaments d’altres llocs. Mentre es preocupen en fer sopars i corregudes pagades amb diners públics, les bandes de música continuen sent marginades i les escoles de música també. Cal recordar que el Conservatori de Segorbe, on mana el PP, tancarà el proper curs per les retallades d’ajudes de la Generalitat i això és intolerable”.

Amb l’acte que pensa organitzar el Consell, “també queda clar que el govern de Camps i el PP li donaran abans la declaració de Bé d’Interés Cultural a les corregudes de bous que a les bandes de música, encara que les societats musicals ho estan reclamant i esperant des de fa molt de temps- També és evident fa molt de temps que les bandes no importen per a res a la Generalitat”, ha declarat Morera.

Des de Compromís consideren que estes actuacions, “com la de donar 16 milions a una família de multimilionaris perquè passegen un logo turístic en els avions, no deixen de ser obres pròpies d’un govern amb un problema de ‘faraonitis aguda’ i que no està en contacte amb la realitat i els problemes del dia a dia de la ciutadania. Eixos diners, més que en propaganda, són necessaris per evitar per exemple més desocupats, com els que generarà la Generalitat a partir de setembre en les escoles de música i conservatoris, on molts professors i professores aniran al carrer perquè el govern de Camps no té diners per a la cultura, per a la formació i sí que en tenen per a actes de pura imatge però buits de continguts”.

. Nota de Compromís-Bloc
-