dilluns, 16 d’agost del 2010

Ja els tenim ací (La Cotorra de la Vall)




Ja els tenim ací. Els barracons ja han arribat.
Falta encara un mes per començar el curs, però com que ja coneixíem que la voluntat de la Conselleria d’Educació és que els alumnes de la Valldigna estudien en barracons, no ens ha d’estranyar vore les peces escampades pel campet d’esport del centre educatiu. O pot ser sí: ens hauria d’estranyar aquesta rapidesa, després de vore com no han estat tan espavilats ni tan ràpids per acabar a temps les obres d’un institut, el projecte del qual va començar en el 1998.



La decisió de la Conselleria d’Educació ha estat presa en contra del parer de les AMPAs de la Valldigna. Les seue demandes i exigències després de les concentracions a València no han servit per a res. Ni tampoc ha servit de res el “gran recolzament” que tenien dels dirigents municipals del PP de Tavernes. Ni del president del PP de la Mancomunitat.
La cosa ha resultat com ací esperàvem i pensàvem que era: un gran paripé això d'acudir enmig de la concentració de la Plaça Major de Tavernes i dir que recolzaven les demandes de les AMPAs. I quan feia només unes hores que s’havien oposat en el ple de Tavernes i havien rebutjat la proposta del Bloc de recolzar les propostes i demandes de les AMPAs. Els nostres dirigents del PP ens han tornat a demostrar que en saben molt de paripés polítics i promeses no complides: alta tensió, parc del Cantalot, ronda de circumval·lació....
Que els dirigents del PP de la Valldigna no anaven a poder canviar res ho sabíem. No pesen res políticament a Valencia ni tenen cap influència – si en tingueren algunes de les promeses ja estarien complides – i per tant, no enganyaven a ningú. Almenys a nosaltres. Malgrat això hem pogut escoltar a pares convençuts de què el PP de Tavernes i la Valldigna anava a arreglar-ho tot i els/les alumnes romandrien a les escoles fins que l’acabament de les obres del nou institut “La Valldigna”.
Nosaltres havíem fet com Sant Tomàs: No ens ho creurem fins no vore com la Conselleria recula i tot torna a la situació d’abans fins que l’institut s’acaba. Encara que ací a La Cotorra sempre hem tingut la convicció que la Conselleria no anava a tòrcer el braç, perquè instal·lar els barracons -tal com havia comunicat la Inspecció Educativa als directors dels centres de la Valldigna - era la decisió ferma i definitiva.

I ho tornem a repetir: l’IES Jaume II el Just no està en condicions; té greus problemes d’infraestructures; té greus problemes en el subministrament elèctric; hi ha massificació d’alumnes. I s’agreugen els problemes. Vorem aquest hivern que ve, què passa.
Però eixos problemes semblen no tindre cap importància per a la Conselleria, que any darrere any no comença cap obra de les promeses per millorar també el Jaume II el Just. Ells tenen clar que quan vinga la inauguració del nou institut, que es farà segur en època electoral, la immensa majoria oblidarà aquest episodi i els que venim arrossegant de fa anys en educació. Com tenen clar que molts no recordaran que portem deu anys de promeses no complides; que molts oblidaran com durant anys ens han pres el pèl als pares i mares amb la promesa de la immediata inauguració del nou institut.
Ja ho deia el Comte-Duc Olivares en una carta al seu rei Felip IV: “Los valencianos son un pueblo muelle...”. I els de la Valldigna, sembla ser que més, perquè ja ens ho empassem tot, alta tensió inclosa.
I s’acabarà el nou institut “La Valldigna” a desembre....? Tal com van les obres, negre ben negre...!