dijous, 9 de desembre del 2010

Valldigna INFORMACIÓ: "Tavernes, ferm contra l'alcohol"

La població s'uneix a la campanya de la DGT a conscienciar als conductors del perill de la beguda.


Carles Gimeno



La Policia Local de Tavernes de la Valldigna s'ha adherit a la Campanya Especial sobre control de la taxa d'alcoholèmia entre els conductors que ha promogut la Direcció general de trànsit.

Aquesta campanya suposa que l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil realitzarà, entre els dies 13 al 19 de desembre, el control de la taxa d'alcoholèmia d'uns 300.000 conductors en el territori nacional.

A aquesta iniciativa, la Prefectura provincial de trànsit ha convidat a sumar-se als ajuntaments. Així doncs, el cos de la Policia Local de Tavernes se sumarà a aquesta campanya.

En almenys un terç dels accidents mortals, l'alcohol està present com a factor concurrent o desencadenant. A més, l'alcohol eleva la mortandad en els sinistres.
Tavernes ha notificat la seua adhesió a la campanya per a tractar d'acabar amb certs hàbits que tenen a veure amb l'alcoholèmia, especialment en nuclis urbans. Quan passe la campanya, el cos policial enviarà els resultats de la mateixa a la Prefectura Provincial.

Menys accidents

Amb la participació dels municipis s'espera contribuir a la disminució d'accidents i a tenir una idea més exacta de la incidència de certs factors a nivell nacional, sobretot si les campanyes es porten a efecte durant les mateixes dates en tot el país.
Ginés Ortega, cap de la Policia Local de Tavernes ha destacat la importància d'aquestes campanyes «els conductors hem d'estar plenament conscienciats de les conseqüències d'una conducció irresponsable», van explicar els agents de Tavernes. I van concloure: «La campanya s'ha anunciat perquè es pretén incidir més en la conscienciació que en la sanció de la infracció».