dijous, 7 d’abril del 2011

La Regidoria de Medi Ambient de Simat està distribuint bosses de reciclatge per a totes les cases del poble



Des de l'Ajuntament, i a iniciativa de la Regidoria de Medi Ambient de Simat, s'estan distribuint de forma gratuïta tres bosses de reciclatge per a cada llar de Simat. Aquestes bosses es reparteixen amb l'esperança que la gent del poble recicle més encara, ja que en l'últim any ja s'ha notat una pujada considerable en les dades del reciclatge.


Cal recordar que el reciclatge no ens costa res a la gent del poble, mentre que el fem (RSU) sí i, per tant, s’ha de reciclar. Les bosses que es reparteixen són per a plàstic, cartró - paper i vidre. També s'està entregant un tríptic informatiu referent a l’oli de cuina on s’explica la problemàtica que ocasiona en la depuració d’aigües residuals i en la mateixa depuradora. A més, l’Ajuntament insta, tant al ciutadà com a la indústria, a reutilitzar o reciclar aquest oli; aprofitant-lo com a lubricant, cera, pintura, vernís, sabó, cremes, biodièsel, etc. o dipositant-lo en els contenidors habilitats en el poble.


Actualment, hi ha dos contenidors a Simat i un al Pla de Corrals, però pròximament se'n posaran dos més: un a la Font Menor i l'altre a la Font Gran. Les bosses de reciclatge i el tríptic van començar a entregar-se el dilluns 28 de març i se seguiran repartint durant tota la setmana. L'horari d'entrega és d’11h a 13h. en l'Ajuntament. El regidor de Medi Ambient i portaveu d’Esquerra de Simat , Joan Serra, ens fa saber que “el rep


te de l’Ajuntament amb aquesta iniciativa és el d’aconseguir que la taxa de transformació, és a dir, la que paga el ciutadà al Consorci de Residus per les tones de fem que aportem a la planta de transformació de Guadassuar, es puga rebaixar i, per tant, el que cal es reciclar. Nosaltres, des de l’Ajuntament estem facilitant que això siga possible".


Des d’Esquerra Simat animem al poble a participar en aquesta iniciativa perquè, tal i com ens comenten, les bosses tenen unes dimensions molt encertades, donat que als habitatges més actuals, no es disposa de tant d'espai com a les cases tradicionals. A més a més, Serra ha comentat que les bosses també les ha destinat al CP Valldigna, perquè des de menuts han de començar a concienciar-se i aprendre a separar, reciclar i reutilitzar.