dijous, 28 d’abril del 2011

"Losan´s Band" Joves músics de la Valldigna i la Ribera presenten en societat la banda que ells mateixos han creat

Francesc Xavier Martí, Director de la Losan´s Band




La Losan’s band, una nova banda formada per joves músics de Benifairó, Simat, Tavernes i Favara, serà presentada en societat aquest dijous, 28 d'abril, amb una audició que tindrà lloc en la localitat de Favara, en la Ribera Baixa. Aquesta banda està afavorida i dirigida per Francesc Xavier Martí i Lozano, jove saxofonista i compositor novell i autodidacta. El programa del concert està format per obres compostes pel propi Martí i acabarà amb un arranjament realitzat pel mateix, de temes del grup valencià Obrint Pas.



Aquesta jove agrupació musical es va forjar al novembre del passat any, quan un grup d'aquests músics, encoratjats per qui és ara el seu director, es van plantejar la possibilitat de reunir un nombre suficient d'instrumentistes que els permetera escometre composicions musicals diferents a les quals habitualment treballen i interpreten en les seues respectives societats musicals, en definitiva, altres estils i formes de fer música.

Francesc Xavier Martí Lozano, va nàixer a València en 1979. Als 9 anys d'edat inicia estudis musicals en la Societat Instructiva Musical de Tavernes de la Valldigna on va aprendre el óboe de la mà de Fermín Clemente, professor també en el Conservatori de Cullera. Més tard va estudiar el violoncello. Per motius personals va haver d'abandonar la música durant un període de temps després del qual, als 26 anys d'edat, va tornar a la pràctica musical amb l'estudi del saxofon amb el professor David Pons. Actualment compagina els estudis de nivell superior amb la composició musical, activitat que desenvolupa de manera autodidacta.