dissabte, 28 de juliol del 2012

Waldo i Sanchis, Campions de la XIX Lliga de Raspall

Waldo i Sanchis es van proclamar este divendres campions de la XIX Lliga de raspall – Trofeu Diputació de València al vèncer en la final, celebrada a Piles, a Moltó, Alberto i Leandro III per 25-20. El trinquet de la localitat de La Safor es va omplir de gom a gom per a l’últim capítol del campionat, i els pilotaris van correspondre a l’interès amb un espectacle vibrant, amb altes dosis d’emoció, que no es va resoldre fins al cara o creu de l’iguals a 20. 

En un xoc que se li va posar molt costera amunt, Waldo va haver d’esprémer al cent per cent les seues qualitats, les que l’han convertit en el número u de la modalitat, per plantar cara a un trio que va tenir en la seua mà la victòria. Moltó, Alberto i Leandro III van saltar al trinquet al cent per cent, convençuts de les seues opcions i, fruit del seu domini inicial, es van col•locar amb dos jocs d’avantatge (15-5) i val-15 per a aconseguir un 20-5 que podria haver estat definitiu.

Però no van saber rematar a Waldo i Sanchis, llavors, en plena crisi, i ho van pagar car, perquè van clavar al d’Oliva i el seu jove company de Montesa en la lluita. La parella va igualar a 15 abans que el trio tornara a posar-se per davant (20-15). En aqueix moment, la partida era una batalla espectacular en la que cada punt se celebrava en la graderia com si fóra l’últim.
Waldo va igualar a 20 amb la seua treta i es va disposar a jugar l’últim i definitiu joc. El número u i vigent campió individual i de la Lliga no és dels que sol fallar en els moments clau. I tampoc va ser el cas el divendres a la nit. En l’últim parcial, el d’Oliva, ben acompanyat per Sanchis, va traure el millor de si mateix i va guanyar el joc amb relativa facilitat. Com anècdota, cap ressaltar que l’últim quinze, el que li va donar la victòria a Waldo i Sanchis, va ser una falta que va reconèixer com pròpia Leandro III. El triomf va fer esclatar el trinquet de Piles, que va dedicar una pluja de coixinets als cinc finalistes en agraïment per l’espectacle brindat.

Ple absolut en el trinquet
 
El trinquet Municipal Ciscar de Piles es va quedar menut per a l’expectació creada per la final de la Lliga de raspall. Quasi 800 persones van omplir a rebentar la pista de la localitat de la Safor. Els aficionats van gaudir de la que va ser la millor final de la Lliga en els últims anys.
Va presidir el xoc el diputat de Medi Ambient, Salvador Enguix, acompanyat pel diputat en la Corts i expresident de la Diputació de València, Fernando Giner, la senadora nacional Carla Ripoll, l’alcalde de Piles, David Morant, el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana (FPV) Salvador Oliver, i el director de Frediesport, empresa organitzadora, Alfredo Hernando ‘Fredi’.
Abans de la final de la Lliga, el trinquet Ciscar va acollir altra cita decisiva, la que va decantar el campionat d’escoles de tecnificació de la FPV a favor de Pau, Néstor i Femenia, la representació de Piles, contra la de Xeraco, amb Sergio, Borja i Ian, per 25-10.