dijous, 28 de març de 2013

Francesc Romeu, visita la zona de l´incendi acompanyat pels Regidors del PSPV.


El portaveu dels Socialistes Valencians, Francesc Romeu, acompanyat pels Regidors de Simat, David Mogort i Álvaro Almiñana, amb membres del PSPV de La Valldigna.

El sotssecretari i portaveu de l’Executiva Nacional del PSPV, Francesc Romeu, ha visitat hui la zona afectada per l’incendi que diumenge passat va cremar 266 hectàrees de muntanya als termes de Simat, Barx i Xeresa. Abans, però, esmorzar de contingut orgànic amb els regidors socialistes de l’Ajuntament de Simat.

Durant esta setmana, també han visitat les zones afectades per l´incendi acompanyats per Regidors de Compromís de La Valldigna, el Secretari General del BLOC i Portaveu del Grup Parlamentari Compromís, Enric Morera i el també Diputat de Compromís Juan Ponce.Francesc Romeu és el vers solt del PSPV. La seua obstinació és remoure les estructures del partit per tal d’impedir que la màxima prioritat dels dirigents siga eternitzar-se als càrrecs públics dotats de sou, en compte de ser un instrument real de participació política al servei de la societat.
El lermisme es recrea ara amb la sensació de que el PSPV torna a ser seu després de molts anys. En realitat mai ha deixat de ser seu perquè tots els secretaris generals que han desfilat han estat sotmesos al lobby lermista. Però el lermisme sembla tenir un problema que es diu Francesc Romeu, qui no té intenció de deixar-se lligar curt per l’aparell. Una vegada feta pública la seua intenció de concórrer a primàries contra el secretari general, la màxima preocupació de l’aparell lermista es barrar-li totes les oportunitas de protagonisme. Les funcions de portaveu només les exerceix quan a Ximo Puig no li va bé, generalment per la vesprada, quan la concurrència de periodistes és mínima. No obstant, Romeu va per lliure. Té un bloc personal, es relaciona ben a sovint amb periodistes de tots els mitjans, té agenda pròpia, i de quan en quan, amb una periodicitat ben calculada, fa declaracions públiques que deixen fora de joc al secretari general.
La visita de hui a la zona afectada per l’incendi de la Safor n’és un exemple. Tant fa si la visita és o no oficial com a portaveu de l’Executiva o com aspirant a remoure les ràncies estructures d’un PSPV que es resigna a quedar-se amb vint diputats amb tal que els lermistes de sempre estiguen en les llistes i en llocs d’eixida.