dimecres, 31 de juliol de 2013

Coeter II, CAMPIÓ DE LA XX LLIGA DE RASPALL


PUNXA I COETER II ES CORONEN EN LA LLIGA DE RASPALL

image
Coeter II raspa una pilota parada davant la mirada de Punxa durant la final de Bellreguard. Foto: Frediesport.

Punxa i Coeter II s’han proclamat este divendres a la nit campions de la XX Lliga de raspall - Trofeu Diputació de València en superar 25-15 al trio de Pepe, Moro i Xoto, en una partida vibrant que va omplir de gom a gom el trinquet de Bellreguard. Per al rest de Piles, el títol és el primer de la seua carrera esportiva, en la seua estrena en una final. En canvi, Coeter II aconsegueix el segon en la seua cinquena final.

La partida que decidia el títol fou un duel espectacular i emocionant, en el que els dos equips es van deixar tot el seu joc sobre les lloses. El trio va guanyar la reballà i se’n va anar al dau per a tindre la primera treta a la mà. La tàctica els va eixir bé, i sumaren el primer joc, encetant així una tendència de domini dauer que es mantindira fins a l’iguals a 15.

Els dos veterans mitgers, Coeter II i Moro, van portar el pes del joc dels seus equips. Tot i això, cap a la part final, van cedir protagonisme als seus companys. Van agradar a Bellreguard les magnífiques prestacions de Pepe, brau i encertat en quasi totes les accions, però també les de Punxa, que va aconseguir tretes directes en moments clau, i també la capacitat rematadora de Xoto, que va castigar la parella quan no podien evitar-lo.

La final va tindre de tot, grans quinzes, vals guanyats, vals perduts, moments de màxima tensió, i una sèrie d’intercanvis entre Coeter II i Moro que van fer esclatar l’olla a pressió en la que es va convertir el trinquet de la localitat de La Safor.

El moment decisiu es va produir quan Punxa i Coeter II sumaven el seu primer joc del rest, que significava, a més, el 20-15 i passar al dau. En aqueix últim parcial, Pepe i els seus van aconseguir val net al seu favor en el que pareixia la inevitable igualada a 20. Però la parella no li va perdre la cara al joc i va lluitar fins el final per aconseguir el definitiu 25-15 que els atorgava el títol de campions.
La nit de pilota valenciana fou completa al trinquet de Bellreguard, que va obrir la seua activitat amb la final de juvenils, en la que Ian, Ricardet i Martín van superar per la mínima (25-20) a Pablo, Borja i Héctor.

Van presidir les finals el diputat Provincial, Salvador Enguix, acompanyat a la galeria per l’amfitrió, l’alcalde de Bellreguard, Jaume Ascó, i altres batlles com el de La Llosa de Ranes, Evarist Aznar, el de Simat de la Valldigna, Sebastià Mahiques, o el de Piles, David Morant, a més del president de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuan, i el director de Frediesport, Alfredo Hernando ‘Fredi’.