dimecres, 24 de juliol del 2013

Coeter II, tot a punt per a la XX Final de la Lliga de Raspall



Coeter II, ahir a la presentació de la Final de la Lliga de Raspall, a la Seu de la Diputació de València. 

Paco Luis jugarà la seua cinquena Final de Lliga, i aspira a aconseguir el 2on títol de la seua carrera en esta competició.

La gran Final de la XX Lliga de Raspall és este divendres a les 11.30 de la nit, al Trinquet de Bellreguard.

El trinquet de Bellreguard acull este divendres la final de la XX Lliga de raspall – Trofeu Diputació de València, que enfrontarà a Punxa i Coeter II contra Pepe, Moro i Xoto a les 23.30 hores. La cita que decideix el títol s’ha presentat oficialment al migdia de hui a la seu de la Diputació de València amb la presència del diputat de Joventut i Esports, Miguel Bailach, la directora territorial de la conselleria de Governació i Justícia, Mercedes Igualada, el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, Salvador Oliver, i el director de Frediesport, empresa organitzadora, Alfredo Hernando ‘Fredi’. 

En els seus discursos, autoritats i pilotaris han coincidit a assenyalar la igualtat i la manca d’un favorit clar de cara a la final. Miguel Bailach ha qualificat la Lliga com una “competició històrica”, que suposa “un referent per als joves”. En la mateixa línia ha parlat Mercedes Igualada, que ha recordat que els participants i finalistes d’este campionat són “un model a seguir” per als xiquets i xiquetes que estan començant a jugar. Fredi, per la seua banda, ha destacat l’“espectacular progressió de dos restos joves com Punxa o Pepe” que, amb només 21 anys, aconsegueix la seua primera final en la seua estrena com a titular de la Lliga. Salvador Oliver ha valorat el campionat de forma global com “molt bo”, al mateix temps que ha indicat que “no hi ha un clar favorit per a la final, cosa que no és habitual”. 

Quant als pilotaris, Coeter II, que disputa la seua cinquena final de la Lliga de raspall i aspira al segon títol, ha comentat que la “bona relació amb Punxa fora del trinquet ajuda” al fet que el rendiment de la parella haja sigut excel•lent fins ara. “Ell és un rest molt complet, té bona treta, bona raspada, bona esquerra, i ens compenetrem perfectament”, ha descrit. El punter de Simat, vigent subcampió individual, ha advertit sobre el perill de Bellreguard per a una parella quan s’enfronta a un trio: “el trinquet és molt noble, cal jugar molt bé per a fer el quinze i la partida se’ns pot fer pesada”.

En l’equip rival, Moro, un veterà de 43 anys que aspira al seu cinquè títol després d’haver aconseguit quatre victòries en les seues quatre finals anteriors, ha assenyalat que veu al seu trio “preparat per a guanyar”, malgrat la joventut dels seus companys. “La semifinal de Piles ja era una partida de màxima pressió, i van jugar perfectes els dos”, ha dit. El de Alcàntera del Xúquer creu que la clau de la partida serà temperar el ritme del joc: “per a nosaltres, quan més intercanvi de colps hi haja, millor. 

Si la partida s’allarga, som tres i podem aguantar millor que ells”.
El seu jove rest, Pepe, ha confessat que viu els dies previs a la final amb nervis: “em costa dormir per les nits, però ja des de la setmana passada, abans de les semifinals”, ha reconegut el pilotari de només 21 anys. “Punxa i Coeter II han sigut l’equip més fort del campionat, però nosaltres intentarem fer el nostre joc i donar la sorpresa”, ha conclòs.

L’activitat el divendres a Bellreguard arrancarà a les 22.00 hores amb la final de la Lliga Juvenil. A les 23.30 hores serà el torn de la gran final de la Lliga de raspall – Trofeu Diputació de València.