dimecres, 11 de setembre de 2013

L´Individual Bancaixa de Raspall comptarà amb els 14 millors professionals, amb Coeter II com a un dels principals favorits.

Coeter II serà un dels favorits per al títol de Campió.


El XXVII Campionat Individual Bancaixa de raspall – Trofeu President de la Generalitat 2013 arrancarà el pròxim 7 d’octubre al trinquet de Castelló de la Ribera, i comptarà, com és habitual, amb els millors professionals de l’especialitat. Enguany seran 14 els pilotaris que aspiren al títol més prestigiós, reservat als grans noms de la història d’este esport.

Tant el calendari com el sistema de competició i els participants han estat consensuats en una reunió celebrada hui en la que han pres part representants del col·lectiu de pilotaris, de trinqueters, així com de la Federació de Pilota Valenciana, la conselleria de Governació i l’empresa Frediesport.

Els participants en esta edició seran Marrahí, Raúl, Juan, Dorín, Moncho, Miravalles, Pepe, Sergio, Moltó, Ricard, Punxa, el campió del torneig sub-23 (encara per decidir) i els caps de sèrie i finalistes de l’any passat, Waldo i Coeter II. En el llistat de seleccionats es barregen joves amb veterans, i rests amb punters. De fet, el vigent subcampió, Coeter II, ocupa posició de punter. Després de superar la seua lesió en l’esquena, Waldo podrà defensar el títol aconseguit l’any passat.

Entre els aspirants al títol enguany, solament tres han guanyat amb anterioritat l’Individual. Waldo ho ha fet en 10 ocasions d’11 finals disputades. Coeter II, el seu rival en la final de l’any passat, va alçar un títol de quatre intents, mentre que Juan va sumar dos entorxats d’un total de quatre finals jugades.
L’Individual Bancaixa de raspall constarà de 13 partides, repartides en 10 trinquets, els de Castelló de la Ribera, Castelló de Rugat, Xàbia, Benigànim, Oliva, Guadassuar, Bellreguard, La Llosa de Ranes, Xeraco i Piles, seu de la gran final, programada per al 10 de novembre.

En els pròxims dies es donarà a conèixer el calendari complet del torneig, considerat el més dur de la pilota valenciana en ser el raspall la modalitat més exigent en l’aspecte físic.