diumenge, 1 de desembre de 2013

Els partits integrants de Demòcrates Valencians (DV), es reuneixen a Pego en una jornada formativa.

 Un salò plé d' oients vinguts de tota la comunitat i molt interessats en sentir la pràctica del dia a dia en les administracions públiques.


 Huit comarques de la Comunitat van estar representades en la trobada, en el qual es van tractar problemes de l'administració local


Des de la seua recent fundació la formació política que agrupa una gran part dels partits independents de la Comunitat Valenciana, Demòcrates Valencians (DV), no deixa d'avançar en la seua consolidació. I un pas més va ser el que es va donar a Pego este dissabte.

Representants polítics de municipis de huit comarques valencianes es van donar cita en la Casa de Cultura pegolina per a debatre sobre experiències locals en una jornada de formació, en la qual es va posar l'accent principalment en la transparència de les institucions i en l'economia municipal.
 
La presentació de l'acte va ser a càrrec del president de Ciutadans de Pego, Carmelo Ortolà, qui va recordar el gran problema amb què, diàriament, es troben els partits independents: la seua falta d'influència més enllà del terme municipal. No obstant açò, Ortolà també va apuntar la solució que oferix Demòcrates Valencians a este obstacle: la unió de les diverses forces independents valencianes sota la filosofia que el polític està al servei del ciutadà, i no a l'inrevés.

El primer dels ponents va ser Miquel Àngel Blanes, tècnic jurídic de la Diputació d'Alacant i assessor del síndic de Greuges. Blanes va parlar de la transparència informativa de les administracions públiques, plantejant si veritablement fa falta una Llei de Transparència com la que actualment s'està gestant per a què en un estat democràtic una institució siga cristal·lina. Per al ponent “la informació no és un dret bàsic del dia a dia, però és un dret que el ciutadà ha de reclamar per a aconseguir una transparència i regeneració democràtica”, a pesar que, paradoxalment, la gent s’enfronta amb una “gran desinformació a dia de hui quan intenta exercir este dret”.

Blanes també va indicar en el seu discurs que malgrat que la transparència dels gestors públics és un dret fonamental del ciutadà, “ningú se l'havia plantejada fins a l'arribada de l'actual crisi econòmica”. Tot i això, va concloure la seua exposició reflexionant que “ni amb esta llei ni amb els instruments anteriors, s'ha dotat a la població d'instruments reals que li permeten obligar a l'administració a proporcionar-li la informació que requerix, i oferir-li un instrument que li possibilite acudir a un jutjat si açò no es complix”.

El segon dels ponents de la jornada formativa va ser el regidor d'Hisenda pegolí, Carmelo Ortolà. L’edil va parlar sobre les hisendes i finances locals en una època de crisi, aportant gran part de la seua experiència dels deu anys en els quals va estar al capdavant de l'alcaldia de Pego. Del seu discurs, Ortolà va destacar “la sobredimensió a la qual s'han vist abocats la majoria dels Ajuntaments, oferint nous serveis que a dia de hui són difícils de mantenir i que van ofegant econòmicament als consistoris”. Per al regidor pegolí “els edils ens trobem amb una infinitat de dificultats a l'hora de governar d'una manera propera i justa cap als ciutadans” pel que va reclamar una Llei de Finançament Local per a “evitar que siguen els veïns els que paguen de les seues butxaques els capritxos de les fluctuacions polítiques”.

La sessió va acabar amb una taula redona en la qual van exposar les seues experiències personals com a edils la regidora de Carcaixent, Ana Calatayud, l’edil calpina Antònia Avargues, la pegolina Alícia Siscar i la ex regidora del Campello, Elisabet Basto.

Des de Demòcrates Valencians s'ha valorat molt positivament la trobada, “tant pel seu contingut com per la seua importància a l'hora de ser conscients de la força que les formacions independents poden arribar a tindre a la Comunitat Valenciana”.

NOTA : El proper 14 de desembre els coordinadors comarcals demòcrates es reuniràn en Tavernes i visitaràn el Monestir de La Valldigna . Seguirem informant . 

Més informació sobre Demòcrates Valencians a la pàgina web   www.democratesvalencians.org  o al Coordinador de DV per a La Safor-Valldigna, Enrique Estruch inmoestruch@gmail.com

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Por lo que veo, esto yá no es sólo un proyecto sino algo consolidado y en franco crecimiento , y no me extraña porqué hace falta un partido centrista y valencianista y más ahora con la debacle del centro y que el PP y Psoe demuestran día día que de valencianistas sólo cuando les interesa .

¿ Para cuándo en Simat , señor Estruch ?

Enrique Estruch ha dit...

Estamos en contacto con una persona que ha sido muy importante en la politica local simatera y con personas de poblaciones vecinas con contactos en vuestra población y esperamos muy pronto estar ahí . Tened en cuenta que estamos en marcha desde Febrero de este año y por suerte no damos abasto haciendo contactos con interesados , en nuestra zona Barx , Gandía, Xeresa , Tavernes , Oliva o la Font entre otros .