divendres, 2 d’octubre del 2015

Simat celebrarà el dijous 8 d'octubre la III Festa Estellés



El dijous 8 d'octubre es celebrarà la III Festa Estellés a la Casa de la Música de Simat, l'acte començarà a les 9:30 de la nit i es déu dur el sopar de casa. El preu  de 3 euros  inclou la beguda i picadeta i és gratuït per xiquetes i xiquets.

La festa Estellés és una commemoració reivindicativa de l'obra i la figura de Estellés que es celebra durant els mesos de setembre i octubre  a nombrosos indrets del País valencià.

L'instigador de tot açò va ser l'escriptor d'Alginet Josep Lozano que prenent la idea dels Burns Supper d'Escòcia, commemoració reivindicativa de la figura del poeta Robert Supper (1759-1796)  es reafirma la identitat escosesa amb poemes i menjars típics.

 Al 2010 Lozano va proposar fer un sopar semblant al voltant de la poesia i la identitat valenciana i celebrar-ho coincidìnt amb la data de naixement del fill del forner que és com a Estellés li agradava autodenominar-se.

Aplaudim la iniciativa i el fet de fer-la coincidir amb els actes al voltant del 9 d'octubre i demanem es vaja desterrant altre tipus d'activitats com la passejada de la dona del 9 d'octubre que són més adients per commemorar el dia de la Dona Treballadora.