dijous, 9 de juny del 2011

Article d´opinió: "Maquiavelisme i hipocresia del govern espanyol"


Maquiavelisme i hipocresia del govern espanyol

La Sra. Trinidad Jiménez, ha reblat el clau de la doble moral. Ja ens va “sorprendre” amb la rapidesa amb què van desembarcar en el conflicte dels libis. Ara ha viatjat al territori de Líbia controlat pels rebels i els ha confirmat com a representants del poble libi: Estoy aquí para confirmar al Consejo Nacional de Transición como legítimo representante del pueblo libio, va dir a la premsa.

Dues cosetes: en primer lloc tornem a veure Occident repartint cèdules de representativitat. Segons el que hem vist a través de les informacions que ens fan veure els mitjans, no es pot dir que Al-Gaddafi siga molt respectuós amb els drets humans. Però, els rebels són tan immaculats?

En segon lloc, la hipocresia del govern del Regne d’Espanya, que sense assumir les seues pròpies, i ineludibles, responsabilitats en el cas del Sàhara Occidental, va pel món repartint medalles de demòcrata.

Al govern espanyol se li pot aplicar la sentència bíblica del que, sense (voler) veure la biga que té a l’ull, diu al veí que aquet té una palleta.
Si els rebels libis són el representant legítim del poble libi (Trinidad dixit), el POLISARIO és, per a l’ONU, el representant legítim dels sahrauís. Per què no hi actua amb la mateixa celeritat en el cas del conflicte del Sàhara Occidental?

Segons ZP, per l’interés general!

Salvador Pallarès-Garí
President d’ACAPS la Safor