dimarts, 28 de juny del 2011

Escàndol a Barx, el cap de llista del PSPV-PSOE es passa al govern del PP.

Maria Hernandis, Alcaldessa de Barx (PP) i Miguel Miñana, anterior Alcalde (PSPV-PSOE)


La veïna localitat de Barx, ja té l´escàndol habitual de la legislatura.



Els fins fa un mes Alcalde de Barx, i cap de llista del PSPV-PSOE a les passades eleccions locals, Miguel Miñana, s´incorporarà a l´Equip de Govern de l´Ajuntament de Barx, com a segon Tinent d´Alcalde.



Miñana, que ja ha estat desautoritzat immediatament perl PSPV-PSOE, i que amb quasi tota seguretat serà expulsat del partit entrarà a formar part de l´equip de Govern amb un sou de 735 euros mensuals.



Miguel Miñana va ser fins els mes passat Alcalde de Barx, gràcies al recolzament d´un tripartit format pel PSPV-PSOE, BLOC i Independents, on sumaven majoria absoluta. Ara, el PP en minoria de 4 regidors suma a Miñana i aconsegueix formar un govern estable, això si, tots amb un sou d´uns 735 euros mensuals.

L'alcaldessa, María Hernandis (PP), ha signat ja el decret pel qual Miñana s'integra en el govern com a segon tinent d'alcalde al costat dels 4 regidors del Partit Popular.

L'alcaldessa adonarà del decret demà, en el ple que ha convocat per a formalitzar l'organigrama de funcionament de l'executiu amb el repartiment de delegacions i l'assignació de sous. El socialista Miguel Miñana, com la resta d'edils del govern, gaudirà d'una dedicació parcial de 75 hores mensuals a l'ajuntament, per les quals percebrà un salari brut de 735,35 euros al mes.

Els mateixos emoluents cobraran els edils populars Elena Telechea i Esther Vidal, mentre que l'alcaldessa cobrarà una mica més (778,35 euros al mes per una dedicació de 79 hores). El quart dels regidors del PP, Leoncio Vidal, no cobrarà per incompatibilitat de la seua pensió.

Miguel Miñana va comunicar divendres passat al PSPV a Barx que acceptaria l'oferta del PP per a incorporar-se al govern municipal. El col·lectiu local dels socialistes a Barx no comparteix, no obstant açò, la decisón adoptada per qui va anar el seu candidat a l'alcaldia, com tampoc la comparteix l'executiva comarcal del PSPV-PSOE, que està "completament en contra", segons van explicar fonts del partit socialista, que aventuraven ja ahir que el pas donat per Miñana té aspectes de convertir-se en "el primer cas de transfuguisme" en la comarca. I és que tècnicament encara no ho és, mentre no abandone el grup municipal socialista.

En qualsevol cas, la incorporació del socialista Miñana al govern garanteix al PP l'estabilitat que cercava l'alcaldessa quan, en el ple d'investidura, convidava a la resta de regidors a participar de la gestió municipal assumint algun àrea de gestió.

El propi Miñana va reconèixer ahir que, a la conclusió d'aquell ple, l'alcaldessa ja li va oferir que es fera càrrec de la delegació de Personal, i va afegir que la setmana passada li va proposar a més entrar en el govern com a segon tinent d'alcalde. L'edil socialista va assegurar que el seu partit està "al corrent" de la seua decisió, si bé va admetre que en el PSPV no l'havien comprès.

En qualsevol cas, Miñana va assegurar que segueix considerant-se membre del partit socialista, i "no me´n vull anar", encara que va reconèixer que "no sé com quedarà el tema". I és que sembla difícil que el PSPV puga deixar passar aquest assumpte i mantenir un regidor en el govern i un altre en l'oposició. No obstant açò, les fonts consultades en el partit no es pronunciaven ahir les mesures a prendre.

Mentre, Miñana va admetre que la situació que es crea amb la seua entrada en el govern és "bastant complicada", ja que "d'una banda estic dins del govern i, per un altre, en l'oposició". En aquest sentit, va assegurar que el seu vot en els assumptes municipals anirà d'acord amb el que pense en cada cas: "si el que es planteja és bo per al poble, ho recolzaré; i si veig que en alguna cosa no estic d'acord, votaré en contra".

Per la seua banda, l'alcaldessa, María Hernandis, va assegurar haver convidat a tots els edils a assumir àrees de gestió, i va dir que Miñana ha sigut l'únic que ha acceptat.

10 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

en esta vida hi ha qui es ven per un plat de mandonguilles i altres per 735,35 euros al mes. De Barx encara no hem vist prou o la pel·lícula continua? Seguirà ....

La Cotorra de Simat ha dit...

els comentaris de caràcter ofensiu personal, i més contra gent que no està en ningun càrrec públic seran sempre eliminats. Si sou valents per escriure acusacions greus, també podeu perfectament identificar-vos.

Anònim ha dit...

Aixo si que m'agrada mes.

Anònim ha dit...

home pero el CUÑAAAAOOOOO!!!!si que esta en un carrec public,sobre tot perque ja sa ben encarregat ell de estar,no?

Martínez el Facha ha dit...

Dios dio grande y libre a nuestra nación. Los corruptos serán aquellos denominados rojos que en su mal día vieron perecer sus aspiraciones en una puesta de sol apocalíptica para ellos. Gracias por limpiarnos nuestro querido Simat de gente que reniega de sus orígenes, de gente que juega con su identidad sexual y de gente que solamente trajo mal y dolor a nuestra población. Arriba!

Anònim ha dit...

segur que eres el tipic maricò que voldria que li feren una bona faena per darrere i no tens prou collons pa ixir de l`armari i et dediques a insultar a "la gente que juega con su identidat sexual" que manda huevos la frasecita...IX JA DEL ARMARI HOME IX JA!!!.i altra cosa et dic ninot del jueves,per a tu a lo millor sera molt querido simat,pero tin ben segur que tu no seras tan querido per a simat.XENOFOG...

Anònim ha dit...

quina vulgaritat hi ha en eixe ajuntament. només vols q figurar veritat xiqueta?. vols ser una senyora pero no hi ha mans.sempre et recordaré. per a mi eres LO QUE NUNCA MUERE. has vist la peli?
bonissima.

Anònim ha dit...

LA FAMILIA AL PODER JAJJAA Y MENUDA FAMILIA SI TODO SE PUDIERA DECIR . MENUDA PANDA DE MAFIOSOS.RETROCEDAN EN LA HISTORIA Y RECUERDEN. QUE BUEN COMENTARIO EL DE LO QUE NUNCA MUERE.