dilluns, 20 de juny del 2011

Morera anuncia l'impuls d'una ILP per a reformar la llei electoral "perquè el que proposa Camps és una trista tornada al passat"


En un ambient festiu i amb molta participació de simpatitzants de Compromís, el líder de la coalició ha anunciat que els tres partits que integren el tercer espai plural de la política valenciana aniran plegats a les eleccions generals, amb l'objectiu d'aconseguir "veus valencianes en el Congrés dels Diputats per a defensar els nostres interessos com a poble". En un ambient festiu i amb molta participació de simpatitzants de Compromís, el líder de la coalició ha anunciat que els tres partits que integren el tercer espai plural de la política valenciana aniran plegats a les eleccions generals, amb l'objectiu d'aconseguir "veus valencianes en el Congrés dels Diputats per a defensar els nostres interessos com a poble".

Des de Compromís saben i són conscients que els grans partits "continuaran posant obstacles i intentant desmoralitzar als nostres votants, com ja han fet en aquesta passada campanya", tal com ha reconegut la número dos de la coalició, Mònica Oltra, qui ha agraït en el seu discurs el treball de milers de persones que, voluntàriament, han eixit al carrer per a explicar el projecte de Compromís.

De fet, la formació valencianista, progressista i ecologista ha anunciat en l'acte que continuen arreplegant adhesions de ciutadans i ciutadanes que se sumen al projecte de Compromís i que poden inscriure's des de la web www.somcomtu.com, en la qual hi ha un formulari parell registrar-se com a activista de la coalició.

El que ha quedat clar en l'acte d'agraïment de Compromís, que ha iniciat la regidora valencianista en l'Ajuntament de València, Consol Castillo, és que els partits que formen la coalició volen continuar interactuant amb el seu electorat i fent la política d'una manera diferent. Per açò, Enric Morera ha anunciat que des de Compromís estudien llançar en breu una nova Iniciativa Legislativa Popular per a reclamar en les Corts Valencianes una reforma de la llei electoral ben diferent a la proposada dijous passat en el parlament per Francisco Camps, ja que des de Compromís volen rebaixar la barrera electoral del 5% -com han reivindicat sempre- i també demanaran llistes desbloquejades per a poder triar els candidats lliurement.

Segons Morera, "la proposta de Camps és una trista tornada a una passat d'alternança bipartidsta on no es representa ni per casualitat la pluralitat de la societat valenciana". De fet, el líder valencianista lliga eixes pretensions amb la invitació de Camps a Alarte "perquè vaja amb compte amb Compromís, que sens dubte és una de les obsessions del president de la Generalitat".

L'acte d'agraïment celebrat per Compromís en el Paranimf de la Universitat Politècnica de València ha comptat també amb la participació dels diputats Fran Ferri, Josep Maria Pañella i Mireia Mollà, així com de regidors de Sagunt, Alzira, Torrent, Tavernes de la Valldigna o l'alcalde de Burjassot, el valencianista Jordi Sebastià, qui ha sigut rebut amb un càlid aplaudiment dels assistents.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Morera proposa una iniciativa legislativa popular? Eixa ferramenta és per a qui està fora de les Corts. Qui té grup propi pot presentar una proposició de llei. Això sí,és més mediàtic i més circenc una ipl perquè ompli més fulles de diari, o és que tant d'any d'estar fora de les Corts s'ha oblidat de que ell pot presentar una proposició de llei? Qui no sàpiga legislar, que es dedique a altres coses. Regidor d'Oliva, per exemple.