dimarts, 14 de juny del 2011

Membres d'EU demanen la dimissió de Karina Vercher per acusar-los d'amenaces

Nacionalistes d'Esquerres, la corrent que dirigeix Víctor Mansanet, es dissol per la coacció a l'edil de Tavernes i perquè EU «margina» a la Safor.


El pacte de govern de Tavernes de la Valldigna entre el Bloc, PSPV i EUPV s'ha perfilat, paradoxalment, després del ple d'investidura. No obstant açò, la polèmica sorgida arran de les declaracions de la portaveu d'EU, Karina Vercher, en dit plenari, qui va acusar a membres del seu partit d'haver-la amenaçat si no votava al Bloc, segueix portant cua. Membres d'EU demanen la dimissió de Vercher després d'aquestes declaracions.


El nou alcalde, el nacionalista Jordi Juan, va assenyalar ahir que tots «som persones i han sigut dies de molta pressió. Només puc dir que Karina sempre s'ha mostrat favorable al canvi de govern. Així ho ha manifestat el seu grup de negociació i ella mateixa». En els carrers de Tavernes no es parla d'una altra cosa que no siga la nova situació política. La societat està dividida entre els partidaris del tripartit i els defensors del PP que demanen que governe el partit més votat.

La situació que es viu en EUPV també era molt comentada pels veïns. La rumorología s'ha deslligat respecte a la continuïtat de Vercher en EU. Diversos membres d'aquest col·lectiu, en acabar el ple del dissabte, demanaven obertament la dimissió de Vercher per les seues declaracions.

El col·lectiu de EUPV va convocar anit una assemblea per a analitzar les paraules pronunciades pel seu edil en el discurs d'investidura. A més, les pressions del seu propi partit denunciades per Vercher han deslligat la dissolució del corrent Nacionalistes d'Esquerres d'EUPV.

Segons aquesta tendència de l'agrupació, els motius de la seua dissolució, a més de les coaccions de Tavernes, és perquè els municipis han sigut marginats «deliberadament» per la direcció autonòmica de la campanya electoral de EUPV.

Destacats membres d'aquest corrent intern afirmen que EU ha fracassat en el seu intent de renovació després de la ruptura amb Compromís.

El coordinador comarcal de EUPV a la Safor-Valldigna i edil de Simat, Víctor Mansanet, el periodista Pere Alberola, el coordinador d'Esquerra Unida de Gandia, Xavier López, el futbolista i militant ecologista, Eloi Pomar, la regidora de Tavernes, Karina Vercher, el coordinador d'UPV d'Almoines, Miquel Àngel Tormo o el coordinador de EUPV de Benifairó, Toni Vercher, són alguns dels militants d'aquest corrent intern.

Des de La Safor mantenen que la cúpula de EUPV ha desautoritzat les gestions de la coordinació comarcal i ha desatès a les poblacions de la Safor.

Nacionalistes d'Esquerres d'EUPV mantenen que el detonant de la seua dissolució han sigut «les pressions a Karina Vercher, per intentar obligar-la a acceptar un acord sense condicions, tancat des de València sense atendre al programa electoral i al govern de la capital de la Valldigna». Entre les amenaces abocades a Vercher, mantenen que van arribar a amenaçar-la amb retirar-li l'acta de regidora. Des d'aquest col·lectiu s'ha mostrat el seu suport a Vercher «per haver aconseguit un acord digne que ha permès un govern de progrés».

Desgranar el govern
El matí del dilluns va estar repleta de reunions en l'Ajuntament i ara queda per desgranar com quedarà repartit el govern.
L'alcalde de Tavernes, el nacionalista Jordi Juan, ha indicat que el repartiment de les àrees de govern entre els tres partits ja està quasi clar. «Només falten per assignar les del meu propi partit». Juan ha definit el seu primer dia com a alcalde com a «intens però bonic. Ple de reunions, tal com m'esperava».

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Volem saber realment que passa amb aquesta notícia: "Membres d'EU demanen la dimissió de Karina Vercher per acusar-los d'amenaces", per que es dieu moltes coses al carrer i moltes d'elles molt descabellades i greus. ¿Realment existeix una maquinació preparada d'aquesta xica a nivell individual? ¿què hi ha de cert en que la seua parella i Manolo Vidal estiguen darrere de tot açó?

UNA VALLERA ha dit...

Conec a Karina de fa molts anys i no crec les mentires que diuen de ella. És una xica amb molta personalitat i sempre ha mostrat un caràcter obertament d'esquerres. ¿És que ningú recorda que ella, i molts més, van provocar a través de AFECOPA la renúnica d'Eugenio Pérez i el cesse del director d'inversions immobiliàries de Bancaixa? ¿No serà que al PP li interessa que esta xica desaparega del mapa? Ademés, no trobe massa acertat que el seu partit, EUPV, demane que dimitixca perque va dir el que va dir en el plenari d'investidura. Ser crític no vol dir que siga deslleial amb la seua organització, sinó tot el contrari. No sóc votant d'Esquerra Unida, pero demanaria a eixe partit que deixara treballar a la seua regidora, pel bé del poble.