dilluns, 18 d’octubre del 2010

Creu Roja constata que l'Hospital d'Haití de Blasco no és pertinent i va ser encarregat a dit a una fundació sense experiència



Un comunicat de Creu Roja publicat per la SER, ha deixat en evidència un dels projectes més emblemàtics del conseller de Solidaritat, Rafael Blasco, l'Hospital de la Generalitat a Haití. Segons van explicar, tenen seriosos dubtes de la necessitat del projecte, i el que és més greu, de la seua sostenibilitat una vegada es retire el finançament de les institucions valencianes.

Però estes afirmacions, que qüestionarien un projecte bandera per a Blasco, van anar més lluny i van deixar més en evidència quan des d'una de les ONG més importants del món es van congratular que no s'haja comptat amb ells, ho consideren un "gran avantatge". També van revelar que el cost de la instal·lació serà d'uns tres milions d'euros, vora quatre, segons han fet públic des de la conselleria de Solidaritat.

L'informe assenyala que la Fundació Solidària Entre Pueblos, matriu d'una xarxa de fundacions i ONG que desvia diners de cooperació a empreses afins, serà la destinatària del finançament disponible per a escometre el projecte en la fase constructiva i en la de formació de personal.

A més a més, va constatar que el director general d'Immigració, Josep Maria Felip, i un representant d'Entre Pueblos van visitar Haití,i hi van rebre el suport logístic de la delegació de la Creu Roja en este país del Carib per a tancar acords, signar una declaració d'intencions amb l'alcaldessa de la localitat on es construirà l'hospital i establir una agenda per a la signatura d'un conveni amb el ministre de Salut. Cal recordar que Felip ja va anunciar al CAHE que havia avançat a la fundació matriu de l'entramat 177.779 euros.

La Fundación Solidaria Entre Pueblos ha sigut protagonista en els últims dies en els mitjans de comunicació per la seua presumpta participació en un entramat d'ONG emparat des de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania. Concretament, es trobaria en el centre de l'entramat que faria projectes per a altres organitzacions per a contractes amb empreses dels seus dirigents.