dimarts, 26 d’octubre del 2010

El Consell de Camps no té ni per a pagar segells

EL LLISTAT DE CORREUS ON APAREIXEN DIFERENTS CONSELLERIES COM A MOROSES. FOTO: L'INFORMATIU



El deute de la Generalitat provoca que gestions tan habituals com els enviaments postals i les notificacions estiguen en perill. Correus posa al Consell de Camps en el seu llistat de morosos.



El torn d'ofici, les escoles musicals, el discapacitats intel·lectuals, els professors interins o les residències de majors. Estos només han sigut alguns dels exemples d'impagaments de la Generalitat per culpa del greu endeutament i de la gran quantitat d'interessos que el Consell de Francisco Camps ha de pagar per la gestió dels darrers anys. Ara, qüestions de despeses corrents tant habituals i necessàries com la llum o els enviaments postals ja estan en perill. Tant, que Correus ha posat en la seua llista de morosos diverses conselleries, entre elles la de Presidència.

D'esta manera, el portaveu de Compromís, Enric Morera, va revelar que ahir "es va fer efectiva una ordre de Correus que afecta una sèrie de conselleries i a altres departaments del Govern valencià per la qual no poden fer cap enviament postal si no paguen al comptat", ja que es troben en la "llista de morosos" de la societat estatal.

Des de la Generalitat van admetre estar en la llista de morosos de Correus però van assegurar que el problema estava solucionat. No van donar cap explicació més ni fins a quan de temps estaran sense fer notificacions oficial.

Morera va assenyalar que mentre el Consell "es gasta els diners a fer la 'Festa del Bou' o competicions de cavalls per a les filles dels multimilionaris, Presidència, Benestar Social o la Direcció General de Persones amb Discapacitat no poden enviar notificacions per correu".

El síndic de Compromís va destacar que la situació econòmica del Consell que presidix Camps "ha arribat als límits de la morositat" i, sobre esta qüestió, va citar "una circular de Correus en la qual s'indica als responsables d'oficines que una sèrie de conselleries, entre les quals hi ha Presidència de la Generalitat, i direccions generals no podran fer cap enviament postal si no paguen al comptat este servici".

Segons el portaveu de la coalició, "ens trobem davant d'una situació molt greu i preocupant", ja que el mateix president de la Generalitat no té diners per a pagar els segells, una cosa que és "fruit de la seua manera d'entendre la política, que no és una altra que estar d'esquena a la ciutadania, organitzar festes per a la 'beautiful people' d'ací i de fora i malgastar els diners públics en coses que no són importants ni aporten cap benefici a la societat valenciana".


Morera va avançar que el seu grup formularà preguntes al Consell per a conéixer el nivell de deute que té la Generalitat amb Correus

El parlamentari va assegurar que la situació econòmica del Consell està en un "coma profund irreversible, provocat per uns polítics que s'han especialitzat a fer festes per als 'pijos' de dretes i no a solucionar els greus problemes que té la societat valenciana, que veu amb preocupació que la Generalitat està totalment paralitzada".

Per a Morera, "crida molt l'atenció" que en la "llista de morosos" que ha elaborat Correus es trobe Presidència de la Generalitat i les Conselleries d'Economia i Benestar Social, "cosa que implica que molts departaments de gran importància no poden enviar notificacions als seus usuaris perquè no tenen diners ni per a pagar els segells". Entre ells es poden trobar els dependents, 30.000 dels quals encara no han sigut avaluats per la Generalitat per a cobrar les ajudes del Govern central.

Sobre esta qüestió, va assenyalar que des de Compromís, "ja no com a grup parlamentari, sinó com a ciutadans, ens preguntem com la resta de la societat valenciana, on estan estos diners?", però "sembla que no ho sabrem perquè el PP ha fet de l'opacitat i de la desinformació les seues principals eines per a continuar manipulant des del poder", va lamentar.

Alhora, Morera va avançar que el seu grup formularà preguntes al Consell per a conéixer el nivell de deute que té la Generalitat amb Correus. En concret, segons la informació facilitada per Compromís, els departaments afectats són Presidència de la Generalitat, la Subsecretaria de presidència i l'Àrea de Publicacions-Diari Oficial, mentre que de la Conselleria d'Economia figuren en el llistat les direccions generals de Treball i Seguretat Laboral i Coordinació de Projectes i el Servici de Condicions de Treball, entre d'altres organismes.

De Benestar Social s'inclouen les direccions generals de Persones amb Discapacitat; Acció Social i Majors; Dona i Família, Menor i Adopcions i la residència de la tercera edat de Carlet (València), entre d'altres.