dijous, 3 de febrer del 2011

EU de la Valldigna distingeix el professor Vicent Martínez Sancho

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) de la Valldigna concedirà el Premi Estel 2011 al professor universitari i expresident d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Vicent Martínez Sancho, en un acte que se celebrarà el proper divendres, 4 de febrer, en el Casal Jaume I de Gandia. El premi reconeix les persones o col•lectius que destaquen pel seu “compromís vital amb la lluita democràtica, la consciència nacional i lingüística i la justícia social”, segons indica Víctor Mansanet, coordinador comarcal i secretari de Cultura de l’executiva d’EUPV, per a qui el professor Martínez Sancho “és tot un exemple d’honestedat, coratge cívic i fidelitat a la terra”.

Per mitjà d’aquest premi, instaurat per iniciativa del corrent Nacionalistes d’Esquerres (NdE), EUPV de la Valldigna vol reconèixer aquelles persones nascudes o vinculades a la Valldigna, que han aportat una sèrie de valors per a ajudar a establir un marc de convivència i progrés a la nostra comarca i s’han distingit per la seua labor a favor de la cultura i la llengua del País.

També, EUPV vol premiar “la labor cívica que, des de la consciència lingüística, cultural i nacional, alguns ciutadans i ciutadanes de la Valldigna han esmerçat a favor d’un País Valencià més lliure, democràtic, sostenible i solidari”.
L’acte del lliurament d’aquesta escultura estarà amenitzat per la Coral de Cambra Quinze de Març, integrada per veus de la Valldigna.


Divendres, 4 de Febrer, 7,30 de la vesprada
Casal Jaume I de Gandia

BIOGRAFIA
Vicent Martínez Sancho va nàixer a Simat de la Valldigna l’any 1943.
Professor de Física de la Universitat de València, ha publicat els llibres Fonaments de física (dos volums, 1986) i Sobre el significat de la relativitat (2004). Ha impartit cursos en la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent. Ha estat president d’Acció Cultural del País Valencià (1999-2009) i n’és membre de la junta directiva. Va ser un dels fundadors del Partit Socialista del País Valencià (PSPV) a principi dels anys 70.
Defensor de la insubmissió militar, ha destacat també en la recuperació de la memòria històrica. Va ser un dels principals impulsors del moviment de recuperació historicoartística de la Valldigna i de l’associació Amics de la Valldigna.