dilluns, 28 de febrer del 2011

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna i LA UNIÓ de Llauradors signen un conveni per a instal•lar plaques solars fotovoltaiques en el poble




LA UNIÓ de Llauradors i l’Ajuntament de Simat de la Valldigna han signat hui un conveni que permetrà realitzar cinc instal•lacions solars fotovoltaiques en el poble. Els llocs on s’ubicaran estes plaques serà a les escoles, llar del jubilat, escola de música i antigues escoles.


Per part de l’Ajuntament de Simat ha signat el conveni el seu regidor d’Agricultura i Medi Ambient i Sostenibilitat, Joan Serra i per part de LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders el seu secretari general, Ramón Mampel.
La potència a instal•lar serà d’uns 100 kilowatts i donarà suficient electricitat per a abastir a unes 55 vivendes del poble. A més contribuirà a que unes 85 tones de CO2 no siguen emeses a l’atmosfera durant cada any. També oferirà la possibilitat als veïns de Simat de la Valldigna de participar en les plaques a través de xicotetes participacions.
Amb la signatura d’este conveni LA UNIÓ de Llauradors continua apostant pel desenvolupament de les energies renovables a les zones rurals de la Comunitat Valenciana com a medi per a complementar rendes a les activitats agràries.


LA UNIÓ assenyala que la instal•lació de plaques solars de xicotet tamany continua sent una inversió molt rendible i segura, tal i com va ocórrer ara amb esta de l’Ajuntament de Simat i altres que ve desenvolupant al llarg de les comarques en naus agrícoles i ramaderes.