dijous, 17 de febrer del 2011

Sembra de llavors a la falda de la muntanya del Toro.




La Regidoria de Medi Ambient continua la reforestació de Simat i amplia els coneixements sobre el territori.

La Regidoria de Medi Ambient ha realitzat, en col·laboració amb el Grup Muntanya Valldigna, una sembra de llavors a la falda de la muntanya del Toro.

El dissabte passat, dia 12 a les 9h s’aplegaven tots els voluntaris a la zona de la Font Menor i es dirigien a la falda del Toro per la senda que condueix a la Cova Patrici. Cap a les 09:45h, Xavier Català, tècnic assessor de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Simat explicava als participants com plantar les diferents llavors de pi de forma adequada. La sembra es va fer des de dalt del carrer de l’Om fins la Cova Patrici on es van repartir fins a 600 llavors entre Pinus halepensis (pi carrasco) i Pinus pinaster (pi marítim). El bon oratge va acompanyar la jornada que va transcórrer en un ambient molt agradable. Fins i tot, un dels assistents va amenitzar la tasca de forma espontània amb tocs de dolçaina. L’activitat es va finalitzar a les 14h.

D’altra banda, el diumenge es va iniciar un Curs d’Orientació i Introducció al GPS, organitzat pel Grup Muntanya Valldigna en col·laboració amb la Regidoria de Medi Ambient. El curs, que es realitza a l’antiga escola Cervantes, l’imparteix Iván Villar, Tècnic Superior en Gestió i Organització de Recursos Naturals i Paisatgístics, i tracta, fonamentalment, d’adquirir els coneixements bàsics per llegir un mapa topogràfic i poder, així, orientar-se de forma correcta per la muntanya, identificar els pendents, saber calcular les distàncies, etc.

Joan Serra, Regidor de Medi Ambient vol destacar el fet que cada vegada hi ha més interés entre la gent de Simat per la muntanya, per l’entorn, per la natura, per tindre cura del territori…I, aquestes inquietuds dels veïns de la zona fan possibles la realització d’activitats com les que s’han dut a terme el passat cap de setmana.