divendres, 1 de juny del 2012

Adéu al Simat.CAT (amb 1 any de retard de com esperàvem...)

El PP eliminarà en les pròximes setmanes el domini .cat que ha estat implantat a Simat des de fa 2 legislatures, després dels vots a favor de BLOC, ARC IRIS i PSPV-PSOE i l´abstenció del PP quan l´actual Alcalde era Regidor.

Conveniència o no, interés o no, el cas és que segons ens han informat, el domini www.simat.cat té les hores contades.


El .cat de l´Ajuntament de Simat era l´únic de tot el País Valencià que estava funcionant oficialment, des de fa uns 6 anys aproximadament.


Una moció presentada en la seua època per ARC IRIS i recolzada pel BLOC, Socialistes i on el PP es va abstindre, donava l´autorització a l´Ajuntament per crear la web .cat, que cal recordar que no fa referència per a res a un territori, que en este cas, evidentment, seria Catalunya.


Els dominis amb 3 lletres, fan referència a temàtiques (.com, .biz, .cat...) i .cat es refereix a la llengua que s´utilitza (en el nostre cas valencià/català). D´ahí han eixit interessos polítics en contra de tot el que tinga a vore amb Catalunya, i d´ahí la polèmica surgida,on fins i tot el dirigent del PP Esteban González Pons, ens va titllar als simaters de traïdors a la "pàtria valenciana". Mentrestant, ell, portava als seus fills a escoles privades d´ensenyament 100% en castellà.


Segur que el nou Govern simater té coses més importants a fer que carregar-se això, però és algo que estava ja escrit...


El que està clar és que eliminant el controvertit domini, elimines ja les futures polèmiques (...o això és el que ells han pensat).



28 comentaris:

Simat blau ha dit...

no vos doneu conter que passem totalment dels vostres rollos catalanistes? que sou tots uns funcionaris amb la vida arregla i que em estat aguantant-vos tota la vida. s´acabat aixo!!!!! anim sebastian i el nou equip de gent de l´ajuntament

Anònim ha dit...

Em pareix molt be. Ja era hora.

Anònim ha dit...

Faena ben feta.
I el q vulga el .cat o ser català ja eu sap. Maletes i cap a catalunya

Anònim ha dit...

El que renega del seus origens, eixos cap on es enviem? al costat dels qué neguen l'ensenyament en valencià? pot ser algú de vosaltres vindra el dissabte de mani en defensa de la llengua.. no estaria mal que el nou alcalde emcapselara el grup de manifestat de Simat, peró redeu.. ells no creuen en la nostra cultura , ellos son de hablar muy bien y fino , el castellano delante de sus autoridades jaja

Anònim ha dit...

El domini feia al·lusió a una llengua, a una cultura. Eixa es la ideologia del PP, eliminar la cultura Valenciana. Dinamitar els origens, crear autoodi.
A una cosa feta no porta destorb i ells el que van a fer es carregar-se-ho tot. Destruir per fer el que volen.

Anònim ha dit...

No hi ha altres problemes més importants, ja veus, canviar un domini...

Anònim ha dit...

Ale amolleu paca dalt i deixeumos tranqulis.

Anònim ha dit...

Amolleu vosaltres paca l'altiplà (meseta)i deixeu-nos als que no ens avergonyim del que som, de la llengua que parlem....Per cert, de quina Paca parlem?

Anònim ha dit...

E,E,E, que jo no m'avergonix de ser simatero ni valencia, pero no voldria ser catala. Tu coneixes a paca com tambe l'anomenes?

Anònim ha dit...

cada u el que siga, i si tinc clar una cosa es que no soc catala.

Anònim ha dit...

cada u el que siga, i si tinc clar una cosa es que no soc catala.

Anònim ha dit...

diuen q l´orige dels valencians es català? i musulma no? crec q açò era xarc alandalus una volta, pq no defeneu el idioma musulma tambe?
Ara resulta q si votes al pp eres castellà? Pues si q hi ha castellans a simat i a la comunitat valenciana.
Lo q no vegueu, q pareix q estigau cegos, es q els catalanets sou una minoria ridícula i q si no vos agrada lo q hi ha es tan facil com fer maletes i arrearsela de simat cap a la vostra benvolguda catalunya.
Simat valencià
Simat espanyol

Anònim ha dit...

la Paca que jo conec es la tia Paca, la sogra del meu germa, y tu?

Anònim ha dit...

Tota aquesta polèmica dóna de menjar, crea algun lloc treball? Per cert qui es el titular del domini simat.cat? Algú d'eixos enterats que hi ha pel món, amb capacitat per a saber dels nostres origens recordar els habitans de la cova del parpalló, de la del bolomor, la repoblació per part dels aragonesos podria contestar en quin any comença la "seua" història?

Anònim ha dit...

correcte, ahi es on anava jo fa dos comentaris cuan deia lo del orige.
quin era l´idioma q parlaven els de la cova del parpalló? eixe es el q defensaré jo, jejeje

Anònim ha dit...

Ale amolleu paca dalt i deixeumos tranqulis........Igual estas enviant cap a dalt al teu germa, cosi, vei, amic..avore si el quedes sola.

TÀNIA LA REVOLUCIONÀRIA ha dit...

De què teniu por? D'adonar-se'n de que no som tan diferents dels d'allà dalt com dieu vosaltres? O que simplement pensem per nosaltres mateixos i tenim una cultura pròpia? Està clar que un poble amb cultura, llengua pròpia i que pensa per si mateix fa molta por a la gent de la dreta, perquè eixe poble no serà mai una colla de borregos com ells voldrien. No ho aconseguireu, seguirem pensant, parlant i escrivint en la nostra llengua.

Anònim ha dit...

penseu, parleu i escriviu el q vulgau. la cultura q teniu es la valenciana, l´idioma el valencia i simat espanyol. aixina es i seguira sent per molt de temps.
De q tenim por? de no res, i no m´avergonixc de ser simatero, valencia i espanyol.

Anònim ha dit...

Segur que si ne amolle paca dalt alguns, els meus germans i amics es queden, alomillor algun cosi que altre si que sen va, i si sen va no en quedaria sol. A Simat hi han moltes Paques no esta la sogra del teu germa asoles.

Anònim ha dit...

Som l´unic poble de la comunitat valenciana q te el .cat, i això com eu deixarem permitir? es q som tontos com nosaltres sols.

Gentpersimat ha dit...

Quins són els administradors d'aquesta web, Arc Iris?
Arc Iris ja fa temps que no existeix!.
Sols tres il•luminats la utilitzen per vertir merda on no hi ha, criticar mesquinament persones i tirar per terra projectes que el secretari comarcal, regidor de Simat, representant a la permanent d'Eu, Responsable de cultura de EU, ell aprova i després critica. Eixe es un dels que porten la web
L'altre un encobridor, trepa, destructor dels partits per on ha passat, Unitat del poble Valencia, esquerra Republicana i ara PSOE, defensor de privilegis personals i del pebre i tomaca.
El que queda un il•luminat, que no fa res per aquest poble, sols pensat en ego propi. en fi tres impresentables, que l’únic que han fet es atacar als que treballaven del govern de Simat, donant-li suport constant al PP, la major part de les vegades a partir d'anònims que els proliferen en aquesta web, veritat jijijijiji... Com consentiu al•lusions personals ...anònimes, digueu mentides. Amagueu responsabilitats, difameu, descrimineu, no teniu .....s per donar la cara,
Qins projectes teniu, defenseu, el del fem de Benifairó que la portat Eu, El desastre de fallida de Karina avalat per el secretari comarcal. El de Lara donant el vots a la dreta, en aquesta web mai s’ha presentat cap projecte ni idea.
No patiu que no vos tombaran el xalet de la Font Tarda, ni vos obligaran a tornar Marxuquera, la gent no es tant roïn.
ja està be no sega-ho tant males persones i tan perversos.

Anònim ha dit...

mare meua, este q diu, relajat home, ma estresat llegiro i tot. la politica es aixina, igual te q mane este o laltre, cada persona mirara per ell i despres loq sobre si sobra algo per al poble, igual te dretes q esqerres,
democracia real ja

esquerracdm ha dit...

Bo, els botiflers es caracteritzen pel seu autoodi, és a dir, negar la catalanitat-valencianitat del País Valencià a canvi d'un regionalismo bien entendido, o siga, espanyolisme.
El .cat és voler ser ciutadans d'un país, llevar-lo és el genocidi cultural en què vivim els valencians.
Ximo Graña.

Anònim ha dit...

I este de dalt de aon a eixit??.

Anònim ha dit...

El que no pot ser es que hi haja gent de la dreta que l'únic que vol fer es entrar en el poder per omplir-se les butxaques i aquelles persones que volen treballar pel poble no les deixen fer absolutament res.

Anònim ha dit...

i els de esquerres no volen el mateix? aci tots roben, dretes i esquerres.
simat valencia
simat espanyol

Anònim ha dit...

Aci en valencia, com no saben lo q fer els d esquerres per a tombar al PP, lo unic q fan es intentar traure coses com si foren uns lladres (trages, gurtel). i no s´ha demostrat res q siga veritat. tot per intenter crearli mala imatge al pp.

Anònim ha dit...

L'esquerra catalanista sempre mirant cap al nort. I el PP tampoc se queda curt, que gràcies a ell tenim el català en les escoles i en la televisió parlen eixe mig valencià que dona tant de oix.
I damunt ningu diu, que hi ha una campanya per a demanar el .VAL per a les webs de domini valencià.
http://puntval.org