divendres, 19 d’agost del 2011

Més de 300 persones contra el maltractament animal, ahir a a Gandia.



Cartell de la manifestació antitaurina del proper 24 d´agost, dalt, imatge de la concentració d´ahir a Gandia, on van participar més de 300 persones.

L'ajuntament de Gandia, amb alcalde del PP, ha decidit 25 anys després, introduir la tortura als animals com a forma de diversió pública. L'ajuntament a través de l'empresa de turisme Protur, ha arribat a un acord amb una empresa per a l'organització d'una correguda de bous el dimecres dia 24 d'agost en la platja, concretament en una plaça desmuntable que s'ubicarà en l'espai pròxim a la platja Varadero.

Des de Iniciativa Animalista ens sumem a totes les mostres de repulsa que s’estan produint i convocant per als pròxims dies a Gandia. Estar contra la tortura que representen les corregudes de bous suposa, assumir la màxima que diu que no pot haver estètica sense ètica. No és concebible per a cap persona amb un mínim de sensibilitat, entendre com a diversió o com una forma d'art, una elaborada tècnica de perversió sàdica, de fer patir fins la mort a altres éssers vius.

Les corregudes de bous, així com la resta d'espectacles que utilitzen animals per a diversió d'algunes persones, concentren des d'un punt de vista psicològic i sociològic, una sèrie de valors que cal que qüestionem totes les persones que aspirem a un mon de llibertat, equitat i respecte vers tots els éssers vius.

L'especisme, el sadisme i el masoquisme, el masclisme, la imposició cultural, la violència contra qui no es pot defensar... són tots valors implícits i explícits en l'anomenada “festa nacional” espanyola. Uns valors que l’actual ajuntament de Gandia vol promocionar. Aquests valors es promocionen deliberadament amb diners públics, perquè, a més a més de promocionar “circ al poble”, desenvolupen en l'ànim dels espectadors, totes aquelles tendències autoritàries que tant i tant afavoreixen als qui controlen el poder polític.

Concentració: dia 18 d’agost a les 20h davant l’ajuntament.

MANIFESTACIÓ: dia 24 d’agost des de la Plaça del Mediterrani a les 20h.