dimarts, 9 d’agost del 2011

Vacances en Pau, dels xiquets sahrauís a La Safor. Visita al Trinquet de Bellreguard.






El passat dissabte, dia 6 d’agost, les famílies acollidores van ser rebudes, a Bellreguard, per les autoritats municipals.
En el marc de les activitats que realitzen els xiquets de Vacances en Pau, a la Safor, dissabte, vam estar en aquest poble saforenc.
La jornada, com és tradicional, va consistir en una visita al poliesportiu, i en un dia calorós, com va ser el dissabte, els xiquets van aprofitar d’allò més el refresc de la piscina. I, també, van participar en d’altres jocs en aquell poliesportiu.
Com és costum, a Bellreguard, a més del refrigeri que va suposar el bany, i del berenar amb què van ser obsequiats (famílies acollidores i xiquets sahrauís) per part de l’Ajuntament, en el detall van rebre que els xiquets, hi havia un detall oferit pels bellreguardins que han participat, enguany en la primera comunió. Un dels regals que han rebut, el reserven per als xiquets sahrauís.



Els xiquets sahrauís i les famílies acollidores visiten el trinquet de Bellreguard.
En la vesprada de dissabte, les famílies acollidores, acompanyades de les autoritats municipals, van visitar el trinquet per tal de saludar el gerent de l’empresa El Zurdo que, cada any, des del 2001, organitza el Festival de pilota valenciana a benefici del poble sahrauí.
L’associació va voler, amb aquesta visita, realitzar una mostra d’agraïment a l’empresa El Zurdo, pel seu altruisme.
Els xiquets van poder veure el trinquet per dins, i se’ls va explicar com és el joc de la pilota.
Enguany, aquest festival tindrà lloc el dia 16 de setembre, on, com és habitual, participaran les primers figures del món de la pilota.
Es tracta d’una iniciativa solidària que representa una bona part del finançament del programa Vacances en Pau.



Les properes activitats de les Vacances en Pau són a Rafelcofer, el dimarts, i Ador, dimecres.
El proper dia 20 d’agost tindrà lloc el sopar d’homenatge als xiquets sahrauís, que tindrà lloc, al restaurant Molí Canyar, de Potries.
El tíquet per participar és de 22€


Les Vacances en Pau, com sabeu, permeten que un grup de xiquets sahrauís puga abandonar, els mesos d’estiu, els campaments de refugiats sahrauís (que existeixen des de l’any 1976, quan va començar la guerra que va provocar el Marroc, amb l’ocupació il•legal del territori de l’antiga colònia del Sàhara).