dimarts, 16 d’agost del 2011

Tecnologia: "Google compra Motorola"

8.700 milions d'euros ha pagat el cercador pel fabricant de mòbils, 40 dòlars per acció, un 63% de prima respecte de la cotització actual.



Google ha aconseguit un acord definitiu per a l'adquisició del fabricador de mòbils Motorola Mobility per un import de 12.500 milions de dòlars en efectiu (8.724 milions d'euros al canvi actual), una operació que ha sigut aprovada per unanimitat pels consells d'ambdues companyies, segons van informar en un comunicat.

El valor de l'adquisició s'ha fixat en 40 dòlars per acció, la qual cosa suposa una prima del 63% respecte a la cotització dels títols de Motorola Mobility al tancament del passat divendres.

Aquesta compra permetrà a Google reforçar el sistema Android i augmentarà, segons el grup, la competència en el sector de la tecnologia mòbil. Motorola Mobility seguirà sent llicenciatari de Android i Android continuarà operatiu, van destacar.

Google gestionarà Motorola Mobility com un negoci independent. L'operació, que es preveu concloure a la fi d'enguany o principis de 2012, està supeditada a les corresponents condicions de tancament, entre les quals s'inclou l'aprovació dels reguladors d'Estats Units i la Unió Europea, així com dels accionistes de Motorola Mobility.

El conseller delegat de Google, Larry Page, va subratllar que "el compromís de Motorola Mobility amb Android ha propiciat un pas natural per a les dues companyies". "Junts, crearem increïbles experiències per a l'usuari, que impulsarà el potencial de Android en benefici de consumidors i socis", va agregar.

Per la seua banda, el seu homòleg en Motorola Mobility, Sanjay Jha, va assenyalar que la transacció ofereix un "significatiu valor" per als accionistes de la companyia i proporciona noves oportunitats per a empleats, clients i socis de tot el món. "Hem compartit una productiva aliança amb Google per a avançar en la plataforma Android i ara podrem fer fins i tot més per a innovar i oferir excel·lents solucions mòbils", va apuntar.

Per a Google, l'operació permetrà "obrir nous camins" per a Android, encara que la seua visió sobre aquesta plataforma es manté invariable, de manera que el cercador segueix "fermament compromès" amb que siga una plataforma oberta, segons va detallar el vicepresident de l'àrea Mòbil en Google, Andy Rubin.