dissabte, 22 de març de 2014

Coeter II, "Premi Valldigna 2014"
Paco Luis Brines (Coeter II) serà guardonat el proper divendres 28 de març amb el "XV Premi Valldigna" que concedeix la Mancomunitat de La Valldigna.

L´entrega tindrà lloc el proper divendres al tradicional sopar dels Premis Valldigna que es farà a l´Almàssera del Monestir. Fins ahir es podien comprar tickets per assistir al Sopar dels Premis Valldigna al preu de 15€.

Els Premis Valldigna, que este any celebren la seua XV edició, s´han otorgat a persones o entitats que han portat el nom de La Valldigna allà en les àrees que han destacat.

El Pilotari Simater va fer l´any passat el millor any de la seua carrera professional esportiva. Coeter II va guanyar pràcticament tots els Trofeus que va disputar de forma individual o per parelles, on cal destacar:

* Campió de l´Individual Bancaixa de Raspall.
* Campió del Torneig d´Hivern.
* Campió del Masters de Raspall.
* Campió de la Lliga de Raspall.
* Campió Trofeu Gregori Mayans.
* Campió Trofeu Filosofo.

Breu Història de Paco Luis Brines "Coeter II", per Xavi Alberola:

A sa casa hi havia un precedent en la família. El seu germà Miquel va ser campió individual l'any 89 davant el paisà Loripet.
 
Al costat del Monestir es troba el trinquet de Simat, hui en dia tancat. A Simat va eixir una remesa d'escolars molt bons que sempre solia jugar totes les finals. En l'equip de Simat estava Salva, Coeter II i un atre xic que s'ho va deixar més tard.
 
En una d'aquelles finals l'equip de Simat es va enfrontar contra un potent equip de Genovés on figuraven Rafa León i Pascualito.
 
En acabar les competicions escolars, Pepito Malonda era una especie de professor de tecnificació al Trinquet el Zurdo de Gandia. Alli varen coincidir en la mateixa fornada Coeter II, Salva i Sariero entre atres. Malonda sempre ha tingut un ull clínic per a detectar el jugador en potència i era el que els deia: no cal que vingues més a entrenar o bé li diea a Emilio: este xiquet ja està bò per posar-lo en la primera partida.
 
Amb practicament 15 anys Coeter ja era un habitual de les primeres partides a Gandia. Entre Gandia i altres trinquets de la zona anava fent-se jugador. Pero en aquella época era rest.
 
Per anar a entrenar-se a Gandia els dissabtes de matí, Paco que era un crío, havia de matinejar i agafar l'autobús La Simatense per anar fins a Gandia i tornar pràcticament a la hora de dinar. En eixos temps ell no pensava en cobrar. En la seua ment sols figurava la idea d'arribar a ser professional.
 
Fins que va anar a la mili, Coeter jugava de rest. Al tornar de la mili i després d'una ratxa negativa perdent partides, Emilio li va dir: no el desentrrolles les mans i jugaràs davall l'escala de terceret en la segona partida.
 
La cosa no va anar mal i després de 4 0 5 partides ja va començar a jugar en parella i dos contra dos. Coeter es un pont d'unió entre els jugadors més veterans com Moro, Alberto, Waldo, Loripet, Gorxa etc i els que son més joves hui en dia com Moncho, Moltó, Punxa i companyía.
 
Diumenge a Piles intentarà ser per segona vegada en la seua vida Campió Individual. L'atra vegada ho va ser davant Agustí. La pilota que és la reina del Trinquet dictarà sentència.