dilluns, 31 de març del 2014

Tanquen 3 Creus Ràdio (Ràdio Valldigna).


Hui a La Valldigna i a La Vall especialment, no es parla d´altra cosa que de l´anunci del tancament de l´antiga Ràdio Valldigna, ara nomenada 3 Creus Ràdio.

La Cotorra de la Vall publica el següent (http://lacotorradelavall.blogspot.com)


La notícia és trista i lamentable. El govern valencià del PP obliga als responsables de “Tres Creus Ràdio” a tancar-la usant el procediment de no concedir-los la llicència, amb la qual cosa estan en perill de rebre sancions econòmiques si continuen emetent.

Una vegada més se li deixa, amb el cul a l’aire, el dret a la lliure informació i pluralitat i sobre tot, s’actua “per llei” contra un mitjà en valencià i valencià, fet per joves emprenedors que havien posat en el projecte tota la seua il·lusió i estaven demostrant que era possible fer una ràdio de qualitat, propera als veïns de Tavernes i de la Valldigna, una contrada que com tots sabeu, és de difícil cobriment per l’orografia especial del territori, una ferradura muntanyenca oberta a la mar.

El govern valencià del PP tot això – comunicació per a una comarca, en valencià, un projecte jove, una informació plural i de proximitat- s’ho ha passat per l’entrecuix, i pensem que no haurà valorat el cas especial de la Valldigna, més preocupat de que s’acomplesquen uns tràmits administratius que, com tantes vegades i tantes entitats han denunciat, no s’acompleixen en altres ràdios. El govern valencià del PP sabrà perquè però a nosaltres ens fa la impressió que en altres casos mira cap a un altre costat.

Ho han dit a la mateixa ràdio: Es tanca per un tema administratiu, perquè si els han denegat la llicència, malgrat que els responsables de “Ràdio Tres Creus” diuen que acompleixen tots els requisits, vol dir que estan il·legals i els poden caure fortes sancions econòmiques de multa.

Digueu que acompliu tots els requisits. I nosaltres vos preguntem: ¿Segur que els acomplíeu tots? Igual no s’haveu adonat que no, que no acomplíeu eixos requisits que no estan escrit i que caldria considerar els més importants, eixos que fan que tantes ràdios il·legals continuen emetent i que no es tanquen com la vostra. Ja ens enteneu.

“Tres Creus Ràdio” ha demostrat que una ràdio nova, des dels modestos mitjans d’un inici, però amb la voluntat que heu demostrat de servei al poble, era possible. Haveu demostrat que podia ser una ràdio plural, lliure, transparent, al costat del veïns i del poble, informant de tot, estant al costat del poble en festes, falles, activitats esportives i culturals i fent cas i atenent a tots, els d’un color polític i els d’un altre. I això sembla ser que no agrada: són potser els requisits que si que acomplíeu: el ser poble i estar al costat del poble, els que sembla ser no són els vàlids i els que no vos aprofiten perquè vos deixen continuar. 

Ho lamentem. I estem tristos. Perquè quan un mitjà amb vocació de ser públic es tanca, la societat perd. I demà perdrem també una eina de servei a la societat vallera. Demà s’augmentarà un poc més la xifra d’atur amb la gent jove vallera que havia trobat en la ràdio un mitjà de treball. Sabeu
que teniu el nostre recolzament, la nostra solidaritat i el de tot Tavernes.


simatRÀDIO------ La ràdio a Internet que porta el nom de Simat continua a l´espera.

simatRÀDIO, una iniciativa de ràdio web que es va posar en marxa l´any passat en emissions en proves, continua a l´espera de la seua posada en marxa de forma definitiva i que puga ser escoltada a La Valldigna i a tota Europa en general.

Actualment l´emissora continua el procés en proves i s´està emetent a la xarxa però amb unes emissions  "streaming" que només poden ser escoltades a l´Estat de la Florida (Estats Units). simatRÀDIO s´ha constituït com a una empresa de comunicacions baix les lleis de la Florida, simatRÀDIO International Management LLC, i s´espera en breu tindre els mitjans necessaris per cobrir totes les possibilitats d´audiència a nivell mundial.