dissabte, 5 de setembre del 2015

CARTA OBERTA I SIGNADA, ADREÇADA A UNA SENYORA PERSONA ANÒNIMA

                                        Víctor Mansanet. FOTO: E. Mahiques

Publicat a https://eupvsimatvalldigna.wordpress.com/2015/09/04/carta-oberta-i-signada-adrecada-a-una-senyora-persona-anonima/

Tot i que no solc contestar els escrits anònims —quasi sempre amaguen algun tipus de prejudici o complex i, com diu una amiga meua, dóna curs a poder dir mitges veritats sense calcular-ne les conseqüències i amb total impunitat—, vull fer-ne una excepció, sense que això servisca de precedent.
En primer lloc, agraïsc a la Senyora Persona Anònima que s’ha expressat lliurement en La Cotorra de Simat, el 4 de setembre d’enguany, el seu interés pel regne animal i, sobretot, per l’espècie canina, un interés que compartisc i que m’ha portat, al llarg de la meua vida, a adoptar gossos —alguns acompanyats de puces i caparres—, que he recollit del carrer. I vull agrair també a la Senyora Persona Anònima la seua opinió, molts punts de la qual no compartisc, però que admet perquè això ens ajuda a superar-nos i a conéixer millor el nostre veïnat.
Haig de confessar que no sóc, per principis, massa amant de les imposicions legals, ja que se sol tendir al seu abús com a excusa, però haig d’acceptar a contracor la normativa en vigor, encara que esmerce tots els esforços per fer-la més justa, igualitària i democràtica. Sóc partidari, igual que Joan Fuster, d’una utòpica política sense ingredients racionals”, atés que l’irracionalisme és objectivament una enganyifa dissenyada pro domo sua pels poders fàctics (mercats financers, aparells polítics al servei d’aquests o les grans multinacionals), amb la finalitat de salvaguardar els seus interessos econòmics.
Confesse que l’Ajuntament no ha contractat, ara per ara, cap tipus de servei de recollida d’animals, però és totalment fals que l’equip de govern no està fent res per resoldre el problema dels gossos abandonats. Ben al contrari, ens hem dedicat des de fa dos mesos a contactar amb associacions animalistes i protectores —totes ens han demanat 120 euros més IVA per animal que s’emporten—, hem escoltat qui ha vingut a orientar-nos, informar-nos i ajudar-nos, i al final, hem valorat que el millor servei, des del punt de vista assistencial, econòmic, de respecte animal i per proximitat, el presta Spama, la protectora que al·ludeix la Senyora Persona Anònima en el seu escrit. Reconeixem i agraïms de debò que unes veïnes, de manera voluntària, ajuden a pal·liar un problema que sembla que només ha existit de juny ençà (que se n’assabente tothom!).
Només posar-nos en contacte amb Spama, ens va reclamar una factura de vora 190 euros per dos serveis que va prestar l’any 2009. No hem pogut localitzar l’esmentada factura en les oficines municipals, encara que sí un servei prestat per aquella època sense quantificar, la qual cosa ha entrebancat durant un temps les relacions amb aquesta societat que, per sort per ambdues parts, hem superat. L’equip de govern ha decidit pagar a Spama els diners que demana de fa més d’un lustre i començar la nostra relació per mitjà d’un conveni que signarem ben prompte.
No hem nascut ensenyats,  però puc assegurar a la Senyora Persona Anònima que les regidores i regidors que fomen el meu equip de govern tenim suficient capacitat, coratge i voluntat política per portar endavant el nostre programa de canvi, com vaig assenylar en el discurs d’investidura, el 13 de juny d’enguany. I la política animalista figura en el nostre programa.
Ni l’alcalde de Simat ni el seu equip de govern han passat cap “marró” a altres veïnes o veïns, ans al contrari, nosaltres ens hem hagut d’empassar eixe “marró” que, provocat de manera conscient o inconscient, no deixa de ser, des de fa dos mesos i mig, responsabilitat nostra.
L’Ajuntament ha actuat de manera responsable. Ha estat arreplegant gossos, comunicant-se amb entitats i persones, cuidant els animals, intentant localitzar els seus propietaris i propietàries o oferint-los en adopció, i sí, unes veïnes, de manera voluntària i desinteressada, ens han prestat un ajut mentre buscàvem la manera més adequada i respectuosa de trobar la solució més satisfactòria. I ho hem fet en unes poques setmanes, amb escassos recursos i amb l’única finalitat de preservar els drets animals.
Considerem injust que la Senyora Persona Anònima tracte amb una certa desconsideració —potser sense ser-ne conscient— les voluntàries que ens presten el seu ajut desinteressat. Elles tenen tota la nostra confiança i les expressem el nostre agraïment per la seua iniciativa, sense que per això ens hàgem de sentir “culpables” de passar-les el “marró”, com sembla que ha malinterpretat la Senyora Persona Anònima.
Supose que tothom no sap del meu compromís animalista, renovat en l’Acord de Bases que vam signar els meus companys i companyes de Compromís i el PSPV-PSOE. Podem cometre errors i en cometrem, sens dubte, perquè som de condició humana i no divina (jo no crec en déus). Però considere que el meu equip de govern i jo mateix hem actuat amb coherència en defensa de la causa animalista, i no només de l’espècie canina, sinó d’una altra més controvertida, com ara la bovina (si la Senyora Persona Anònima té memòria, recordarà unes declaracions meues a un diari, a dos emissores de ràdio, i un comunicat posterior en plenes festes locals en què, vés per on, faig una defensa oberta de l’animalisme, la qual cosa em va reportar més d’un insult, amenaces i agressions verbals). No em fa por a mi, això.
D’altra banda, haig de comunicar a la Senyora Persona Anònima, perquè n’estiga ben assabentada, que jo mateix vaig adherir-me a la plataforma d’Amics dels Animals de la Valldigna tot just constituir-se, i em satisfà participar en projectes com aquest o en d’altres d’interés animalista. Considere que abans d’emetre judicis de valor sense tindre tots els elements de causa, tothom (inclosa la Senyora Persona Anònima) hauria de contrastar la informació, documentar-se i responsabilitzar-se de les seues opinions de manera oberta (el que comporta la signatura), abans de voler que altres s’espolsen les puces que a u o a una mateixa li piquen. Hi ha qui ha sigut incapaç d’agafar el bou per les banyes en aquest i altres problemes que afecten la nostra vida quotidiana. Què hi farem!
Finalment, torne a comunicar que aquesta Alcaldia i l’equip de govern,  elegits per majoria democràtica, sempre estan i estaran oberts a aquelles veïnes i aquells veïns que vulguen acostar-s’hi per suggerir, informar-se, recomanar, proposar, consultar, sol·licitar, elevar queixes argumentades i criticar les actuacions de l’equip de govern i de l’alcalde. Al capdavall, com deia Sòfocles, “L’obra humana més bella és la de ser útil als altres”.
Víctor Mansanet i Boïgues

5 comentaris:

La Cotorra de Simat ha dit...

No es publicaran comentaris amb acusacions greus contra qualsevol persona.
Al que ha escrit el comentari NO PUBLICAT, la millor manera de què aclarisca el tema és anant a un jutjat a posar la denuncia corresponent.

Anònim ha dit...

Jo no sé a vosaltres, pero l'explicació del senyor alcalde encara m'ha indignat més:

1- Com pot ser que mentre uns voluntaris s'han matat a donar de menjar a gossos, passejar, ciudar, recollir donatius, buscar ajuda, difondre el problema, etc... l'Ajuntament al que paguem entre tots per a que solucione aquest tipus de problemes sols s'ha dignat en 2 mesos i mig a pegar 3 telefonades per demanar pressuposts i buscar una factura.

2-Que teniu poca experiència i heu comés un error està més que clar, sols hi ha que vore els resultats. Lo que no está clar i en lo que demanem un poc més de transparència és en saber quí ha estat el responsable de la xapussa o de no haver fet res directament.

3- Com pot ser que després de SOLS haver-se encarregat de posar els gossos en un descampat (i no tots, posant en perill la seguretat vial) podeu dir que el que han fet les voluntàries és només "un ajut" i per lo tant insinuar que la tasca principal ha estat vostra.

Més que una carta atacant a la ciutadana simatera que vos paga per treballar pel poble, deuríeu demanar disculpes a tota la gent que s'ha sentit afectada per aquest episodi.

I per cert, el 3er paràgraf de la carta de l'alcalde és un monument a la seua prepotència. A vore si aprén a utilitzar altre tipus de llenguatge, que està dirigint-se a un públic normal, no a Vicent Andrés Estellés.

Anònim ha dit...

Pero perque borres els altres que hi havien ? No faltaven a ningu !!!

Anònim ha dit...

Tot son promeses i disculpes, jo el que veig a l'escrit del senyor alcalde és una vegada més una lloança a ell mateix. Que bo que soc, sempre que li exposen un problema ell sempre és més. Si es pels refugiats ell és el que més ajuda. Si és pels animals ell és el més animmalista, però al final solucions a curt plaç poques, sentit de critica ningún, aquest poble està igual que fa un any. Necessitem solucions no paraules, ja sabem que sap escriure molt bé, però això no ajuda al poble de Simat. Feina i fets. Que ha fet aquests mesos?

Anònim ha dit...

D moment el mateix que el PP en en 4 anys, no res pero per aixo mateix, jutga los d aci 4 anys , no als 4 mesos.