dimecres, 22 de desembre del 2010

79250, la Grossa de Nadal. La U.E. BENIFAIRÓ reparteix 30.000 euros





Poc després de les onze, a les 11.14 hores, els nens de Sant Ildefons Iván i Andreas --per a tots dos el seu primer sorteig-- han cantat la grossa de la loteria de Nadal: el 79.250, premiat amb 3.000.000 d'euros. El número s'ha repartit entre Cerdanyola, Pallejà, Barcelona, Madrid, Garachico (Tenerife), Alacant, Saldaña (Palància), Saragossa, Alcorcón (Madrid), Càceres i Eibar (Guipúscoa).

El 79.250 és el número més alt de totes les grosses que s'han repartit al llarg de la història del sorteig de Nadal.

La Grossa del Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal, del 2010, el 79250, premiat amb 3 milions d'euros a la sèrie ha anat a parar en gran part a Barcelona, encara que la seua venda ha estat molt repartida entre Alacant, Barcelona, Garachico (Tenerife), Madrid, Alcorcón (Madrid), Càceres, Saldaña (Palència), Molina de Segura (Múrcia), Zaragoza i Eibar (Guipúscoa).

Així, en l'Administració 7 de Cerdanyola del Vallès (Barcelona) s'han venut 138 sèries del premi 'Gros' i altres 92 sèries en Cerdanyola (Barcelona), mentre que en la Ciutat Comtal s'han repartit altres 138 milions d'aquest nombre, mentre que la resta de sèries s'ha repartit per la resta de la geografia espanyola.

Si calguera cercar un nombre a aquest Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal, molt probablement seria el set. Fins a sis premis, inclosos el premi Gros, començaven per aqueixa xifra, mentre que el segon premi, el 00147, premiat amb un milió d'euros a la sèrie, acabava també en set.

El primer premi del sorteig va ser el número 75869, dotat amb un cinquè premi de 50.000 euros a la sèrie, que va aparèixer en el vuitè filferro de la primera taula a les 09.33 hores, catorze minuts més tard d'haver començat el sorteig. Pocs minuts després apareixien altres dos cinquens premi, el 73684 i el 77992, i a les 10.17 hores el primer dels quarts premi, dotat amb 200.000 euros a la sèrie, el 57896.

Mentre passaven els minuts i la tensió creixia en la nova seu del sorteig, en el Palau de Congressos de Madrid, seguien eixint premis, però el Gros no es deixava veure. A les 10.30 hores va aparèixer el segon quart premi, el 25506, i en la següent mitja hora es van succeir altres dos cinquens premis, el 69069 i el 34141.

El segon premi, un dels més baixos de la història, el 147, va ser cantat pels xiquets de Sant Ildefons Eduard Escobar i Alejandra Alves va aparèixer poc abans de les 11.00 hores i va sembrar de diners Sestao (Biscaia), Madrid, Rosegue de Duero (Burgos), Velez de Benaudalla (Granada), Calataiud (Saragossa), Sort (Lleida), Santiago de Compostel·la (La Corunya) i Madrid, malgrat la superstició popular que diu que els nombres baixos no toquen.

La Grossa es demora

No obstant açò, segurament el moment més emocionant del sorteig es va produir poc després, a les 11.14 hores, quan els xiquets Ivan Quintero i Adreas López d'Haro han cantat el premi Gros en el sisè filferro de la cinquena taula. Ivan, que lluïa una cresta en el pèl a l'estil del jugador del Reial Madrid Cristià Ronaldo ha cantat quasi afónico, però molt il·lusionat el premi Gros.

Des del primer filferro, Iván ha tingut problemes per a cantar les pedreas per una ronquera que no han pogut solucionar els gots d'aigua que ha begut entre filferro i filferro. A més, dues boles que se li han relliscat de les mans en el segon i tercer filferro, per la qual ha perdut perdó en veu alta, han posat més nerviós a Iván, que s'estrenava enguany en el sorteig.

Així, quasi sense veu i alguna cosa nerviós, ha arribat al sisè filferro, en el qual ha eixit el premi Gros. No obstant açò, Iván s'ha reposat i amb la veu fallida, però amb la suficient, ha cantat somrient els 3 milions d'euros a la sèrie amb la qual està premiat el Gros. En un dels assajos previs al sorteig, Iván ja va comentar a Europa Press que es veia cantant el Gros' i la seua mare plorant.

Després de l'aparició de Gros, a poc a poc van ser eixint el tercer premi, el 75913, dotat amb 500.000 euros a la sèrie i la resta de cinquens premis: el 15548, el 06075 i 78953, premiats cadascun d'ells amb 50.000 euros a la sèrie.

Anècdotes

El sorteig es va tancar a les 13.02, però com ocorre tots els anys ha deixat unes quantes anècdotes per a la història. És el cas de l'Administració de Loteria 'La Mexicana' de Alcorcón (Madrid) que va recórrer a un ritual màgic d'una médium per a atraure la sort i que finalment ha repartit tres milions d'euros del Gros.

El propietari de l'administració, Agustín Rossa, ha confirmat a Europa Press que va contractar els serveis d'una médium perquè mitjançant un conjur màgic portara la sort. "No hi ha gens comparable per a una administració", ha dit.

Per la seua banda, la médium Victoria Praojos ha explicat que va realitzar una cerimònia màgica en aquesta administració. "És qüestió de creure en açò. S'ha demostrat que la màgia ho mou tot, fins i tot els diners", ha manifestat, al mateix temps que ha avançat que realitzarà un altre ritual per al sorteig del Xiquet, que se celebra el pròxim 6 de gener.

Moltes bromes ha provocat així mateix la terminació del premi Gros el 50, una xifra que alguns seguidors del Barcelona relacionaven amb els cinc gols que l'equip culé va ficar al Reial Madrid al novembre.

L'atzar també ha fet que una cambra i un cinquè premi del sorteig de Nadal hagen compartit els mateixos nombres, encara que en diferent ordre. Es tracta del 57896 i 75869, que comparteixen el vuit com a xifra central i inverteixen l'ordre de les xifres inicials i finals.

Curiosa també és la història de l'Administració de Loteries número 5 de Molina de Segura (Múrcia), coneguda com la 'Santa Creu', que va retornar tres milions d'euros del primer premi del Sorteig Extraordinari de Nadal perquè tenien molt nombres i "aqueix no va ser demandat". D'aquesta manera, la 'Santa Creu', que mai havia lliurat cap premi gros, s'ha quedat un any més sense poder fer-ho.